Union haalt Franse spits en Spaanse verdediger

© Belga
30/07/2018

Union Saint-Gilloise toonde zich deze zomer al zeer bedrijvig op de transfermarkt, maar haalde tot dusver nog geen nieuwe spits. Daar komt nu verandering in: de club uit 1B kondigde maandag aan dat het de Malinese Fransman Youssouf Niakaté van US Boulogne heeft binnengehaald. Later op de dag kwam daar ook nog de Spaanse verdediger Urtzi Iriondo bij.

De 25-jarige Niakaté komt over van de Franse derdeklasser US Boulogne, de club waar onder meer Franck Ribéry en N'Golo Kanté hun eerste stappen in het profvoetbal zetten. Vorig seizoen maakte de centrumspits zes goals in 25 competitiewedstrijden. Niakaté genoot zijn jeugdopleiding bij US Lusitanos, waarna hij in de Franse lagere divisies voor FCM Aubervilliers (2012-2014), US Avranches (2014-2016) en US Créteil (2016-2017) uitkwam.

Niakaté zal bij Union, dat vrijdagavond zijn seizoen opent met een uitwedstrijd in Lommel, de concurrentie moeten aangaan met Roman Ferber en Mathias Fixelles.

Ook op defensief vlak versterkt Union zich verder. Urtzi Iriondo, een linksvoetige verdediger die gevormd werd bij Bilbao en vorig seizoen uitkwam voor Granada, tekent een contract van 2 jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Union, Union Saint-Gilloise

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni