Union haalt Sébastien Pocognoli naar het Dudenpark

© Union
| Sébastien Pocognoli speelde in zijn carrière al heel wat eerste klasse ervaring bij elkaar en ging ook al zijn geluk beproeven in de Nederlandse en Engelse competitie.

Union is erin geslaagd voormalig Rode Duivel Sébastien Pocognoli naar het Dudenpark te lokken. De ex-Rode Duivel zette zijn kribbel onder een contract van 1,5 jaar met een optie voor nog een jaar. Dat staat te lezen op de website van de club.

De 32-jarige Sébastien Pocognoli verliet rond de eeuwwisseling zijn opleidingsclub Seraing om zijn kans te wagen bij grote broer Standard. Maar het was pas na zijn overstap naar Racing Genk in 2002 dat hij zich in het A-elftal van een eersteklasser wist te spelen. Daar ontbolsterde de linksback zich tot een betrouwbare pion en kwam hij op de radar van verschillende buitenlandse clubs. Tussen 2008 en 2014 droeg de Luikenaar ook 14 keer het shirt van de nationale ploeg.

'Veel talent en tonnen ervaring'

In 2007 trok Pocognoli naar AZ Alkmaar in Nederland, waarmee hij kampioen werd in het seizoen 2008-2009 en ook de Johan Cruijff-schaal veroverde. Daarna volgde een korte terugkeer naar Standard, om vervolgens een contract te tekenen bij het Duitse Hannover 96 en het Engelse West Bromwich Albion. Dat werd geen onverdeeld succes en dus keerde hij voor een derde keer terug naar de club van zijn hart: Standard. Hij voegde met de Luikenaars nog een Beker van België toe aan zijn palmares.

En nu is in de nadagen van zijn carrière Union Saint-Gilloise aan de beurt. Pocognoli tekende in het Dudenpark een contract van anderhalf jaar, met een optie tot nog een jaar extra. Sportief directeur Chris O'Loughlin spreekt van een grote transfer. "Sébastien is een speler van het hoogste niveau, met heel veel talent en tonnen ervaring. Hij zal ons op, en naast het veld, nog vele diensten kunnen bewijzen", zegt hij op de website van de club.

Pocognoli verdedigde ooit nog de kleuren van Brighton & Hove Albion. De kans is dus groot dat Union-voorzitter Tony Bloom, die ook eigenaar is van Brighton, een belangrijke rol speelde in de transfer van Pocognoli naar Brussel.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?