Union houdt punten thuis tegen Cercle Brugge

© Belga
10/10/2022

Union heeft de elfde speeldag in de hoogste voetbalklasse zondagavond afgesloten met een 2-1 overwinning tegen staartploeg Cercle Brugge. De vicekampioen kwam in het Dudenpark al na twee minuten op voorsprong.

Dante Vanzeir stond op de juiste plaats om een assist van Adingra binnen te knikken en Union een droomstart te bezorgen. Na twintig minuten kreeg de spits een grote mogelijkheid om zijn ploeg helemaal op rozen te zetten, maar hij miste de kans van dichtbij.

Aan de overzijde had Marcelin de gelijkmaker aan de voet maar zijn knal na een hoekschop werd door Teuma onder de lat weggekopt. Tien minuten na de pauze had Union de 2-0 beet. Na goed samenspel liet Simon Adingra Cercle-goalie Majecki kansloos.

De bezoekers, vorige week nog verrassend aan de winst in Gent, stonden nu voor een aartsmoeilijke opdracht. De Vereniging gaf de moed echter niet op en een kwartier voor tijd zorgde Yann Ghobo met de aansluitingstreffer opnieuw voor spanning.

In een prangende slotfase waren er nog hete standjes in beide doelmonden, onder meer Adingra en Vanzeir hadden hun tweede aan de voet en de Japanner Ueda liet de 2-2 liggen voor Cercle, maar aan de score veranderde niets meer.

In het klassement komt Union met 22 punten op de vierde plaats, evenveel als kampioen Club Brugge.