| Victor Boniface en Carlos Cuesta in actie tijdens de topmatch.

Union heeft nu evenveel punten als Antwerp, dat leider blijft

© Belga
21/05/2023

Na het gelijkspel tegen Genk (1-1) hebben zowel Antwerp als Union nu 45 punten. Toch blijft Antwerp leider, omdat het benadeeld werd bij de halvering van de punten bij het begin van de play-offs.

RC Genk en Union hebben zondag op de vierde speeldag van de Champions' play-offs in de Jupiler Pro League de punten gedeeld. De wedstrijd in de Cegeka Arena eindigde op 1-1. Antwerp profiteert van het gelijkspel en blijft in de stand aan kop.

Pech voor Union voor de aftrap. Sterkhouder Teddy Teuma viel uit in de opwarming en was niet inzetbaar. Oussama El Azzouzi was zijn vervanger. In een wedstrijdbegin waarin het tempo hoog lag, kopte Mark McKenzie (13.) Genk - op aangeven van Trésor - op voorsprong. Union was niet aangeslagen en Vandevoordt hield de Brusselaars met enkele knappe saves van de gelijkmaker. Via de onvermijdelijke Victor Boniface (39.), die zich in de zestien vrij kapte en onhoudbaar binnenpoeierde, kwamen de bezoekers toch op 1-1.

Na de pauze veel strijd, maar geen goals. Union leek tevreden met een punt, Genk vond de opening niet meer. Eerder op de dag leed Antwerp zijn eerste verlies in de Champions' play-offs met een 2-0 nederlaag bij club Brugge. RAFC blijft met 45 punten wel aan de leiding, voor Union (45) en Genk (42).

Als Antwerp op het einde van de rit samen met Genk of Union als eerste eindigt, is The Great Old altijd kampioen. Bij de halvering van de punten na het einde van de reguliere competitie kregen Genk en Union (en Club) immers een half punt extra, omdat ze met een oneven puntenaantal eindigden. Antwerp had als enige een even puntenaantal, kreeg geen half punt extra en is dus in het voordeel.

Blauw-zwart (33) volgt afgetekend als vierde. Er staan nog twee speeldagen op het programma in de Champions' play-offs. Antwerp ontvangt komende zondag (28 mei) op de vijfde speeldag in het Bosuilstadion Union (13u30). Club Brugge bekampt KRC Genk in het Jan Breydelstadion (18u30). Als Antwerp Union verslaat, is het kampioen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni