© Union SG | Oussama El Azouzzi

Union-middenvelder Oussama El Azouzzi trekt naar Bologna

© Belga
20/07/2023

Union verliest middenvelder Oussama El Azzouzi aan Serie A-club Bologna. De Brusselaars maakten donderdag het vertrek van de 22-jarige Nederlandse Marokkaan bekend.

El Azzouzi kwam vorige zomer toe in het Dudenpark, van bij het Nederlandse FC Emmen. Hij was niet meteen basisspeler bij de Unionisten, maar kwam toch in 34 wedstrijden (2 goals) in actie. In de laatste matchen van het seizoen streed hij als titularis mee voor de titel.

Union werd na een razendspannende ontknoping uiteindelijk derde in de Jupiler Pro League, maar daar eindigde het seizoen van El Azzouzi niet. Hij speelde met de Marokkaanse beloften nog de Afrika Cup in eigen land en won die. Het was daar dat Bologna, de nummer negen van het voorbije seizoen in de Italiaanse Serie A, hem op de radar kreeg.

Union zag eerder verdedigers Siebe Van Der Heyden (Mallorca) en Ismaël Kandouss (AA Gent) en middenvelder Teddy Teuma (Stade Reims) vertrekken. De uitleenbeurten van Yorbe Vertessen (PSV) en Simon Adingra (Brighton) eindigden, en ook coach Karel Geraerts stapte op. De Duitser Alexander Blessin kwam in zijn plaats.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie