| Voormalig CEO van de club en raadgever Jean-Marie Philips nam zijn supporters in bescherming tijdens zijn verdediging in de geschillencommissie.

Union moet 750 euro betalen voor 'Vendu'-spreekkoor

Godfried Roelant
© BRUZZ
29/10/2019

Union moet 750 euro ophoesten voor supporters die tijdens de uitwedstrijd tegen Lokeren 'Vendu' riepen naar de scheidsrechter. Het bondsparket vorderde eerst een boete van 2.500 euro, maar die werd vrijdag in de Geschillencommissie van de voetbalbond teruggeschroefd.

Voor ex-ceo van de club en huidig juridisch raadgever Jean-Marie Philips is het niet meer dan logisch dat de Geschillencommissie de beslissing heeft genomen om het bedrag te verlagen. In zijn verdediging nam hij de supporters van Union in bescherming en relativeerde hij de gebeurtenissen.

"Supporters roepen zulke dingen niet vanuit racistische overwegingen, of omdat ze ervan overtuigd zijn dat de scheidsrechter geld heeft ontvangen. Ze keren zich tegen een spelleider wanneer ze vinden dat die een foute beslissing neemt."

'Zeker geen willekeur'

Spreekkoren tegen scheidsrechters zijn schering en inslag in het voetbalmilieu. Elk weekend wordt er wel ergens een arbiter op de korrel genomen. Philips vindt niet dat de voetbalbond met twee maten en gewichten werkt, nu Union een boete in de bus krijgt.

"Charleroi kreeg zopas nog een boete in de bus voor verwensingen van hun supporters aan het adres van een scheidsrechter. En ook 1B-club Roeselare hangt nog een boete boven het hoofd omdat hun fans 'strontarbiter' van de tribune lieten rollen. Er is dus zeker geen willekeur", aldus Philips nog.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Sport, Sporting Flagey, Union, supportersgezangen, 'Vendu', Jean-Marie Philips

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni