Union naar tweede plaats na 2-3 zege bij Standard

© Belga
13/11/2022

Union Sint-Gillis is zondagnamiddag op de zeventiende speeldag van de Jupiler Pro League naar de tweede plaats gesprongen in de stand na een 2-3 zege op het veld van Standard.

De Brusselaars, die nu negen matchen niet verloren hebben in de Belgische eerste klasse (7 zeges, 2 draws), zijn met 36 punten de eerste belager van koploper Racing Genk (43 ptn.), dat later op zondag nog in actie komt. Standard gaat de WK-break in op de zevende plaats met 25 punten, maar is in afwachting van de drie punten uit de gestaakte clash tegen RSC Anderlecht.

Aan het rustsignaal leidde de vicekampioen met 0-1. Dante Vanzeir (23.) nam halverwege de eerste helft een afvallende bal op de slof en plaatste de bal buiten het bereik van Arnaud Bodart. De Luikse goalie hield Bart Nieuwkoop in de laatste minuten van de eerste helft nog van een dubbele voorsprong.

Na de onderbreking kwamen de Rouches terug in de wedstrijd: aanvoerder Noe Dussenne (53.) nam zijn verantwoordelijkheid en zette een penalty om. Lang kon de thuisploeg evenwel niet van die gelijke stand genieten: de vrijstaande Christian Burgess (65.) kopte een corner onhoudbaar voorbij Bodart. Stipe Perica zag niet veel later de nieuwe gelijkmaker afgekeurd worden vanwege buitenspel. Nieuwkoop (87.) rondde in het slot een counter uit het boekje af, waarmee de overwinning een feit was. De nieuwe aansluitingstreffer na een verzilverde strafschop van Philip Zinckernagel (90.+6) viel te laat.

Eerder op zondag knokte Antwerp zich uit een dubbele achterstand nog naar een punt op bezoek bij Club Brugge (2-2). Later op de dag verschuift Super Sunday van Sclessin naar het Lotto Park voor het duel tussen Anderlecht en competitieleider Genk (18u30). KV Kortrijk en AA Gent sluiten de laatste speeldag voor de WK-break af in het Guldensporenstadion (21u).