Union op automatische piloot voorbij Club NXT

TDN
© BRUZZ
16/04/2021
Updated: 16/04/2021 23.13u

De vermoeidheid slaat nog steeds niet toe bij een gulzig Union Saint-Gilloise. Ook rode lantaarn Club NXT ging in eigen huis voor de bijl. De Brugse beloften van waren op de voorlaatste speeldag geen maat voor de kampioen in 1B. Het werd 0-4. Union is nu al vijftien competitieduels op rij ongeslagen.

De titel is al een paar weken binnen voor Union. Dat biedt coach Mazzu de vrijheid om om een aantal spelers van de bank te halen. Zo kreeg Pirard - een huurling van Waasland-Beveren - zijn tweede kans in doel. Ook Lynen, Sigurdarson en Labeau verzamelen in het seizoenseinde basisplaatsen. Tegen Club NXT - het zwakke broertje in 1B - stond een ongeslagen reeks van 15 matchen op het spel.

De eerste helft op Daknam, waar de Brugse beloften hun thuismatchen afwerken, had weinig om handen. Na een behouden en evenwichtig openingskwartier vuurde Lynen eens uit de tweede lijn. Doelman Shinton (amper 19) verkeek zich op de lage schuiver: 0-1. Nog eens vijf minuten later knalde Teuma, na een aflegger met Undavs hak, onbesuisd over.

Geen genade

Union moest niet op het gaspedaal duwen, maar diepte voor de rust de voorsprong uit. Patser Undav bracht scherp voor richting Van der Heyden. Die verlengde doodsimpel met het hoofd tegen de paal, maar de onfortuinlijke Shinton kreeg de bal tegen zich en devieerde in eigen doel. Een Brugs geschenk zoals je er in 1A niet veel zal krijgen: 0-2. Opvallend: sinds speeldag 15 scoort Union minstens twee goals per match.

Nog voor de rust deed Bager de boeken helemaal dicht. Burgess trapte na een hoekschop recht op Shinton. De Brugse beloften talmden te lang om het leer weg te keilen en daar profiteerde Bager van. De Deense verdediger tikte de 0-3 poepsimpel in de korte hoek. Een zwaar verdict, maar een efficiënt Union toonde geen genade met Club NXT.

20210416_VAN_DER_HEYDEN_LYNEN

| Met wat geluk zette Siebe Van der Heyden de 0-2 op het scorebord.

De wedstrijd was nog maar net op gang gefloten, of opnieuw stond een Unionist aan het kanon. Sigurdarson kliefde door de Brugse gatenkaas en plantte het leer vanop de rand van de zestien lekker in de verste hoek. De pauze was nog geen drie minuten voorbij en het stond al 0-4. Union nam nu zijn voet helemaal van het gaspedaal. De tweede helft werd een maat voor niets.

Club NXT mocht het initiatief nemen, maar de Bruggelingen konden de Brusselse bezoekers geen enkele keer in verlegenheid brengen. Net voorbij het uur was er even een gevaarlijk momentje. Een alerte Burgess werkte een verloren bal op de valreep weg voor de neus van twee aanstormende Bruggelingen. Dichter bij een doelpunt kwam de thuisploeg niet.

De resterende hoogtepunten waren de invalbeurt van Pocognoli en Hamzaoui, die na lang blessureleed stilaan het licht aan het einde van de tunnel zien. De achttienjarige Abderahmane Soussi - een achttienjarige aanvaller uit de eigen academie - mocht het slotkwartier volmaken. Op twee verwaarloosbare invalbeurten van amper 2 minuten na speelde hij nog niet voor de hoofdmacht.

Volgende week sluit Union zijn historische seizoen af tegen Deinze. Dat was in principe een thuismatch, maar tot onvrede van de fans wijkt de kampioen uit naar Mechelen. Nadien wordt het aftellen naar het eerste weekend van augustus voor de eerste speeldag van 1A.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni