Jürgen Baatzsch houdt zich na de komst van nieuwe eigenaar Tony Bloom enkel nog bezig met het extra-sportieve.

Union opent nieuw stadion niet met galamatch tegen Celtic

Godfried Roelant
© BRUZZ
24/05/2018

Voetbalclub Union zal zijn nieuwe stadion niet inhuldigen met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Celtic Glasgow. “We moeten op zoek naar een andere kandidaat en daarvan moet het DNA matchen met deze club”, laat voorzitter Jürgen Baatzsch aan BRUZZ weten.

BAATZSCH2 BRUZZ 1520

Voorzitter Jürgen Baatzsch ziet Celtic om organisatorische redenen afhaken.

“Met een galamatch van formaat willen we de supporters eind juli weer welkom heten in het Dudenpark. We hebben Celtic Glasgow gepolst en ze waren geïnteresseerd. Maar de wedstrijd paste om organisatorische redenen niet in hun programma”, zegt voorzitter Jürgen Baatzsch aan BRUZZ.

Vermoedelijk hebben de kwalificatiematchen voor de Champions League daar de doorslag in gegeven. Celtic werd dit jaar kampioen en moet daardoor tussen 24 juli en 1 augustus aan de bak in de voorrondes van dit prestigieuze Europese clubtornooi.

'Gaan ons niet blauw betalen’

Norwich City dat uitkomt in de Engelse tweede klasse wordt genoemd als vervanger, maar Baatzsch blijft daarover op de vlakte. “We hebben een lijst met verschillende kandidaten waaruit we kunnen kiezen. Voorlopig zijn er nog geen concrete afspraken gemaakt. Onze voorkeur gaat uit naar clubs zoals Celtic die een rijke geschiedenis hebben. Die passen bij het karakter van Union.”

"Met 200.000 euro of meer kan je wel wat ploegen overtuigen, maar het is niet de bedoeling om ons blauw te betalen."

Jürgen Baatzsch, voorzitter Union

Dichter bij huis zoekt ook Anderlecht toenadering. Collega-voorzitter Marc Coucke pleitte gisteren in zijn 'State of the Union' voor een bredere samenwerking tussen alle Brusselse clubs.

Daarmee lijkt ook een oefenmatch tussen de elfvoudige en 34-voudige landskampioen tot de mogelijkheden te behoren. "In principe wel ja, ik zeg er zeker niet 'neen' tegen. Misschien moet ik maar is naar Luc Devroe (sportief manager, red.) bellen om dat voor elkaar te brengen."

Maar die zijn niet makkelijk te strikken. “De meeste clubs met naam en faam hebben gewoonweg geen zin om te voetballen tegen een ploeg die uitkomt in de Belgische tweede divisie. Of we zouden er een bom geld tegenaan moeten gooien. Met 200.000 euro of meer kan je wel wat ploegen overtuigen, maar het is niet de bedoeling om ons blauw te betalen”, is de voorzitter duidelijk.

‘Bloom gaat niet voor Sinterklaas spelen’

Met miljardair Tony Bloom heeft Union nochtans een nieuwe eigenaar met geld op overschot. Voor hem is dat bedrag een habbekrats. “Bloom heeft deze club gekocht, maar dat wil niet zeggen dat hij nu voor Sinterklaas gaat spelen. Deze club moet autonoom functioneren en op termijn zelfbedruipend zijn. Het is nu mijn taak om daarvoor te zorgen. Ik houd me enkel nog bezig met extra-sportieve zaken.”

20180518 Tony Bloom BRUZZ ACTUA 1617

| Tony Bloom op een wedstrijd van de Engelse club Brighton & Hove Albion die hij ook in handen heeft.

“Uit ondervinding weet ik dat dit niet gemakkelijk is. Zelf heb ik verschillende keren bijgesprongen toen dat nodig was. Ongetwijfeld zal ook Bloom dat doen wanneer nodig, maar dat zal dan de uitzondering op de regel zijn”, rondt Baatzsch af.

Op 24 juni vertrekt Union op oefenstage naar Barsinghausen in Duitsland. Daar kan de groep voor de eerste keer echt kennis maken met de nieuwe trainer Luka Elsner. Die werd gisteren aangesteld als vervanger voor Marc Grosjean die genoemd wordt bij Virton dat uitkomt in de hoogste amateurreeks.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sint-Gillis, Vorst, Sport, Union Sint-Gillis, Celtic Glasgow

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni