Union probleemloos voorbij Roeselare in zwoel Dudenpark

© Union Saint-Gilloise
| Union-spelers vieren de penaltygoal van Selemani.

Zonder echt diep te moeten gaan heeft Union Saint-Gilloise op speeldag 1 meteen een eerste driepunter binnengehaald. De Unionisten stuurden Roeselare met 3-0 de bus op naar West-Vlaanderen. En dat de score niet hoger opliep, daar mochten de bezoekers nog blij om zijn. Het hoogtepunt van de match was zonder meer de 'Cruijff-penalty' in twee tijden van het duo Teuma-Selemani.

Zo'n 3.000 supporters zagen Union fel van start gaan in het Mariënstadion. Selemani knalde de eerste mogelijkheid van de match in het zijnet, na een hakje van nieuwkomer Nielsen. De Deen is trouwens een energieke speler met een goede techniek en veel inzet, zo zien ze ze graag komen aan La Butte.

Nielsen was ook de enige zomertransfer in de basiself van de eveneens nieuwe coach Christiansen.

Hakjes in het Dudenpark

De hakjes werden ondertussen in het rond gestrooid alsof het een lieve lust was. Fixelles, die in de spits speelde, bediende met z'n hiel Tabekou, maar de winger miste. We waren ondertussen nog maar zeven minuten ver als ook Teuma z'n linker liet spreken, zijn knal werd gekeerd door doelman Biebouw.

Roeselare kwam er niet aan te pas, maar toch had Samyn evengoed de score kunnen openen. Alleen voor Saussez besloot hij heel zwak, tekenend voor de prestatie van zijn ploeg. In minuut 10 leek de geel-blauwe storm wat te gaan luwen, maar net dan voetbalde Union zich naar de 1-0. Via de Argentijnse rechtsback Vega kwam de bal bij Nielsen, en die bracht Selemani in stelling voor de openingstreffer. De dribbelkont gleed voorbij Biebouw, trapte met links in doel en deed het stadion een eerste keer rechtveren.

Na de goal was het vooral de zon die heer en meester was in het Dudenpark. Union controleerde, Roeselare kon niet beter. Net voor het half uur trapte Tabekou van dichtbij nog eens op de paal. Het bleef 1-0 en de thuisploeg kon met een gerust gemoed een pauze nemen.

Selemani à la Cruijff

Het ideale scenario voor de thuisploeg voltrok zich dan net na rust, want Union kwam al vroeg op een dubbele voorsprong. We kregen een déjà-vugevoel toen Selemani zich op gang trok op de tegenaanval, Tabekou bediende en die op zijn beurt een verdediger uitschakelde en de bal knap binnenschoot. Jawel, heel even waren ze in het Dudenpark Niakaté en Tau, sterhouders van vorig seizoen, vergeten.

Feest in de westtribune na het penaltydoelpunt van Selemani.

En dan moest het hoogtepunt nog komen. Selemani lokte rond het uur een strafschop uit. Teuma ging achter de bal staan, maar trapte hem niet in één tijd op doel. De Fransman onderbrak z'n aanloop, legde hem opzij voor de inlopende Selemani en die trapte voorbij de kansloze doelman.

Een originele manier om een strafschop te nemen die in het leven werd geroepen door Ajax-spelers Olsen en Cruijff.

Extra spits op komst

Het Mariënstadion genoot terwijl Union verzuimde om de score nog verder uit te diepen. De ingevallen Bouekou, vorig seizoen nog op uitleenbasis bij RWDM, liet de 4-0 tot tweemaal toe liggen.

Maar 3-0 is een gedroomde start in 1B. Maar de Unionisten gaan wel nog de transfermarkt op, want trainer Christiansen wil nog een extra diepe spits toevoegen aan zijn selectie. Volgende week zaterdag trekt Union naar promovendus Virton.

Bekijk hier het matchverslag met beelden van Proximus Sports.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?