26 februari 2022: supporters van voetbalclub Union Saint-Gilloise in het Joseph Marienstadion tijdens de thuiswedstrijd tegen KAS Eupen

| 26 februari 2022: supporters van voetbalclub Union Saint-Gilloise in het Joseph Marienstadion tijdens de thuiswedstrijd tegen KAS Eupen.

Union Sint-Gillis op bezoek bij Union Berlin op openingsspeeldag

AD
27/08/2022

Vicekampioen Union Saint-Gilloise gaat op de eerste speeldag van groep D in de Europa League op donderdag 8 september op bezoek bij het Duitse Union Berlin, zo maakte de Europese Voetbalconfederatie UEFA zaterdag bekend.

Een week later, op donderdag 15 september, volgt de eerste thuiswedstrijd, tegen het Zweedse Malmö. De drie thuiswedstrijden zullen in het stadion van Oud-Heverlee Leuven gespeeld worden.

De heenronde wordt op 6 oktober afgesloten met een verplaatsing naar Sporting Braga. Een week later speelt Union gastheer voor de Portugezen.

Op de vijfde speeldag is er op 27 oktober een verplaatsing naar Malmö, de zesde en tevens laatste speeldag wordt op 3 november afgewerkt met een thuiswedstrijd tegen Union Berlijn.

Eerste Europese deelname sinds 1964-1965

Voor de Brusselse club, die in de derde en tevens voorlaatste voorronde van de Champions League uitgeschakeld werd door het Schotse Rangers en zo gebruik kon maken van het vangnet van de Europa League, is het de eerste Europese deelname sinds het seizoen 1964-1965.

De club was dan ook in de vierde pot onderverdeeld, waardoor een lastige loting tot de mogelijkheden behoorde.

Geen onhaalbare kaarten

Met Braga, Malmö en Union Berlin kwam er geen onhaalbare kaart uit de bus. Braga is de nummer vier van vorig seizoen in Portugal en vaste klant in de Europa League, waar ze vorig seizoen kwartfinalist waren.

In dezelfde competitie kwam ze in het verleden reeds uit tegen Standard, Club Brugge en AA Gent.

Oude bekende

Bij Malmö vinden we met aanvaller Isaac Kiese Thelin (ex-Anderlecht) een oude bekende terug. Na 19 speeldagen komen ze in de Zweedse hoogste afdeling niet verder dan de vijfde plaats. Net als Union komen ze uit de voorrondes van de Champions League, waarin ze uitgeschakeld werden door Zalgiris.

In de Europa League-voorrondes gingen ze voorbij Dudelange en Sivasspor richting de groepsfase. Vorig seizoen speelden ze nog de groepsfase van de Champions League.

Union Berlin was vorig seizoen de verrassing in de Bundesliga, met een vijfde plaats. Het is pas hun vierde Europese campagne ooit. Vorig seizoen sneuvelden ze in de groepsfase van de Conference League.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni