26 februari 2022: supporters van voetbalclub Union Saint-Gilloise in het Joseph Marienstadion tijdens de thuiswedstrijd tegen KAS Eupen
© PhotoNews | 26 februari 2022: supporters van voetbalclub Union Saint-Gilloise in het Joseph Marienstadion tijdens de thuiswedstrijd tegen KAS Eupen (archiefbeeld).

Union zal wedstrijden Europa League in Leuven spelen

Jasmijn Post
© BRUZZ
23/08/2022

Met de loting voor de groepsfase van de Europa League in aantocht heeft Union SG al een akkoord gesloten met OH Leuven voor de huur van het stadion ‘King Power at Den Dreef’ in Leuven. De drie thuiswedstrijden in de groepsfase zullen plaatsvinden in Leuven.

Het is deze vrijdag 26 augustus dat de loting voor de groepsfase plaatsvindt voor de Europa League. "We kregen heel wat positieve reacties van onze fans na de zinderende avond en overwinning tegen Rangers FC in Leuven," zegt de CEO van Union, Philippe Bormans. "We zijn dus tevreden met dit akkoord met OH Leuven voor de huur van het stadion." Daarover zegt de Brusselse club aan BRUZZ.

Ter herinnering: Union mag Europese wedstrijden niet in eigen stadion afwerken omdat het daarvoor niet geschikt is. Het geklasseerde gebouw kan niet worden uitgebreid waardoor het geschikt wordt voor Europese wedstrijden. Union zoekt daarom naar een locatie voor een splinternieuw stadion. Op dit moment bestudeert het Brussels agentschap perspective.brussels de piste van de Bempt-site. Daarvoor worden mobiliteitsstudies uitgevoerd.

Dat Union niet in het eigen stadion kan spelen "blijft natuurlijk jammer," erkent Bormans. "Het bewijst dat de nood voor een eigen stadion hoog is, ook voor de wedstrijden in de Jupiler Pro League." Nu is het hopen dat de fans massaal naar Leuven trekken voor de Europese donderdagavonden. "Daar zullen we de gekende Union-sfeer kunnen creëren," belooft Bormans.

Leuven

Ook de CEO van OH Leuven, Peter Willems, is tevreden met de beslissing. “We helpen Union SG met plezier zodat ze hun wedstrijden in de groepsfase in de UEFA-Europa League in het King Power at Den Dreef stadion kunnen afwerken. Na de eerste geslaagde samenwerking voor de wedstrijd tegen Rangers komen er nu nog drie wedstrijden bij.” De Leuvense club treft proactief maatregelen om eventuele overlast te beperken. "Bovendien zullen we een deel van de inkomsten gebruiken voor onze community-werking en zo ook iets teruggeven aan onze buurt. We gaan er allemaal samen een voetbalfeest van maken."

De speeldata van de zes groepsfasewedstrijden zijn al bekend. Normaal gezien volgt daarna meer duidelijkheid over de uit- en thuiswedstrijden in de dagen na de loting. De speeldagen zijn 8 en 15 september, 6, 13, 27 oktober en 3 november.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie