Union-speler Dante Vanzeir in het vizier van New York Red Bulls

JB
© BRUZZ
05/01/2023

Union-aanvaller Dante Vanzeir kan op interesse rekenen van het Amerikaanse New York Red Bulls. Dat schrijven verschillende media. Vanzeir gaf eerder aan dat het “moeilijk te zeggen” is of hij na afloop van de huidige wintermercato nog in de kleuren van Union zal spelen.

New York Red Bulls, een subtopper in de Major League Soccer, is onder de indruk van de eenmalige Rode Duivel en zou de scherpschutter van Union naar de VS willen halen.

Het contract van Vanzeir bij de vicekampioen loopt evenwel nog tot 2024 en van concrete onderhandelingen tussen beide teams zou nog geen sprake zijn. Wel is Vanzeir in december in New York gespot.

Vijf miljoen

Met negen goals in de Belgische competitie en twee doelpunten op het Europese toneel is Vanzeir na een moeilijke start opnieuw aan een uitstekend seizoen bezig. In totaal wist de Beringenaar sinds zijn komst naar Union in 88 wedstrijden al 47 keer de weg naar de goal te vinden. Zijn marktwaarde zou zo’n vijf miljoen euro bedragen.

Bij Union, dat tweede staat in de Jupiler Pro League, is Vanzeir dan ook uitgegroeid tot een onmisbare pion in de plannen van coach Karel Geraerts.

De club hoopt natuurlijk om haar kern bijeen te houden, zeker nu de Brusselaars niet alleen opnieuw mogen dromen van de titel, maar straks ook aantreden in de achtste finale van de Europa League.

Bij RTBF gaf Vanzeir na de vorige competitiewedstrijd van Union tegen Oostende wel aan dat het "moeilijk te zeggen is" of hij aan het einde van de mercato nog bij Union zal spelen. Vraag is wel of hij bij concrete interesse een Amerikaans avontuur verkiest boven een uitdaging in een Europese topcompetitie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni