| Lazare Amani, de Ivoriaanse middenvelder van Union met de handen in het haar.

Union-speler Lazare en familie slachtoffer van racisme na wedstrijd op Brugge

JDK
© BRUZZ
13/02/2023
Updated: 13/02/2023 11.31u

Het mooie gelijkspel (1-1) van Union op het veld van Club Brugge, kreeg voor Lazare Amani toch een zure nasmaak. De middenvelder van Union en zijn familie werden slachtoffer van racistische berichten nadat hij zelf wegkwam met een trap op Club-speler Onyedika en kritiek uitte op de scheidsrechter.

Lazare kent een schitterend seizoen voor Union, maar liet zich zaterdagavond toch even zijn slechtste kant zien. Hij trapte na op een speler van Club Brugge die reeds op de grond lag.

Lazare_Instagram.jpeg

Na de wedstrijd kwam hij via sociale media met kritiek op de scheidsrechter. Voor menig Brugge-supporter een reden om Lazare te bestoken met racistische en haatdragende berichten.

In een bericht op Instagram betreurt Lazare dat nu ook zijn familie bestookt wordt: “Mijn familie aanvallen, dat is over de schreef, vandaar mijn reactie. Misschien had ik mijn account op privé moeten zetten.”

De Union-speler kreeg naar eigen zeggen zelfs aap-emoji’s toegestuurd.

Clubstatement

Ondertussen staat voetbalclub Union zijn geviseerde speler bij op hun website. Ze veroordelen in een mededeling de haatdragende boodschappen, zowel op het veld als online.

Union wil vooral de rust bewaren, maar zal bekijken of het met haar speler verdere stappen onderneemt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni