| Na een knappe assist van Teuma trapte Nielsen z'n vierde van het seizoen tegen de netten.

Union springt naar voorlopige leidersplaats na winst tegen Virton

Felix Goffin
28/09/2019

Union en Virton maakten er in het Dudenpark een aangenaam kijkstuk van. De Unionisten kwamen vroeg op achterstand maar knokten terug via Teuma en Nielsen naar 2-1. Union staat nu voorlopig, want OH Leuven speelt straks nog bij Beerschot, op plaats 1 in de stand van de eerste periode.

De partij kent een weergaloze start. Union schrok zich hoedje wanneer Virton-spits Turpel na vier minuten al raak trapte. Hij schoof de bal vanop de zestien fijntjes naast Saussez. Maar Teuma maakte die goal nog geen twee minuten later al ongedaan. Hij trapt vanop de penaltystip, na een fout op Tabekou, de bal staalhard tegen de netten.

Fameus gat in de lucht

Het regende daarna kansen. Een greep uit het repertoire: Virton-winger Couturier, die de bal op een dienblaadje voorgeschoteld kreeg aan de kleine rechthoek. De Fransman besloot evenwel een fameus gat in de lucht te trappen, waarna Perdichizzi in extremis kon wegwerken. Aan de andere kant wist Ferber een afgemeten voorzet dan weer niet te verzilveren. Hij stuitte op een goed uitgekomen Anthony Moris.

De dolle openingsfase duurde zo’n 25 minuten. Het was wachten op de tweede helft voor nog meer spektakel.

Nielsen breekt de ban

Na een deugdoende powernap begon Union het best aan de tweede helft. De ingevallen Young liet zich meteen zien met twee mooie individuele acties. De eerste eindigde met een goeie redding van Moris, bij de andere kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Ferber die van dichtbij zijn schot afgeblokt zag.

Op het uur kreeg Union dan toch wat het verdiende. Wie anders dan Casper Nielsen brak de ban. Mehlem bediende de Deen op het gepaste moment, waarna Nielsen nog maar eens liet zien dat ie erg makkelijk scoort. Hij verschalkte Moris en maakt al zijn vierde van het seizoen.

De 2-1 gaf Union vertrouwen maar het genadeschot voor Virton bleef uit in een partij die goed op en neer bleef gaan. Maar de laatste pass kwam er bij de thuisploeg niet altijd uit. Echte grote kansen vielen dus niet meer op te tekenen.

Kleine generaal

Union won met het kleinste verschil van Virton, en het mag daarvoor haar kleine generaal, Casper Nielsen, nog eens bedanken.

Volgende week kondigt zich weer een topper aan in het Dudenpark, want dan komt Beerschot naar Vorst.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Vorst , Sport , Sporting Flagey , Voetbal , Union Saint-Gilloise , Virton , Proximus League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni