Union verliest en vindt weg naar doel niet meer

© Union Saint-Gilloise
| In een zwakke tweede helft kon Union de meubelen niet meer redden.

Na het 0-0 gelijkspel van vorige week tegen Westerlo, kwam Union zondag weer niet tot scoren. Tubeke maakte er wel twee. Union moet de rol even lossen in de tweede periode van de Proximus League.

In een hevige eerste helft kregen beide ploegen voldoende kansen om de score te openen. Tubeke had de bal, Union loerde op de counter. Net voor rust trapte Tubeke-spits Henry knap overhoeks binnen. Zijn negende van het seizoen in de duizendste wedstrijd in de geschiedenis van de thuisclub.

Union herstelde amper van de 1-0. Agyri profiteerde van de geboden ruimte en krulde knap voorbij Saussez voor de tweede goal van Tubeke. Pas met het slotkwartier in zicht kwam Union wat dreigen.

Henry redde op de lijn de inzet van Vercauteren, en Selemani kreeg nog rood voor een tackle op Schuster. Union lijdt zo zijn eerste nederlaag van de tweede periode en moet zich volgende week tegen in en tegen Lommel trachten te herpakken.

Als niet te onderschatten tussendoortje komt Knokke donderdag op bezoek in het Mariënstadion voor de Beker van België. Als Union wint, zit het in de kwartfinale.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?