Supporters in de tribune van voetbalclub Union Saint-Gilloise

| Supporters in de tribune van voetbalclub Union Saint-Gilloise in het Dudenpark.

De voetbalclub Union Saint-Gilloise heeft een oproep gelanceerd voor Brusselse organisaties om sociale en duurzame acties en projecten in te dienen. De club zal daar enkele projecten van ondersteunen.

“Onze sociale werking Union Foundation wil zich nog meer gaan verankeren in het sociale weefsel van de stad,” klinkt het bij Union.

De Union Foundation gaat een selectie maken van de projecten en na een gesprek met de kandidaat-organisaties beslissen welke projecten ondersteuning krijgen. Union wil de projecten steunen door middel van visibiliteit, financiële hulp of logistieke hulp.

Niet de eerste keer

De voetbalclub heeft in het verleden al sociale projecten georganiseerd, zoals voedselacties voor mensen uit de buurt die het niet breed hebben. Ook organiseert de club sport voor ouderen, werklozen en slechtzienden.

Met die laatste groep is er wel wat volk langs de zijkant nodig om hen toe te roepen waar ze naartoe moeten lopen. “We willen hiermee tonen dat mensen met een beperking zich ook mogen amuseren. Sport is voor iedereen,” zegt Alexandre De Meeter, communicatieverantwoordelijke van Union Sint-Gillis.

“Maar dit keer mogen vzw's zelf een project indienen, dat kan heel uiteenlopend zijn en dat kan gaan over dingen waar wij niet aan denken. Vandaar deze oproep.”

De deadline voor het indienen van projecten is 28 februari 2022.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni