| Teddy Teuma, die net het tweede doelpunt voor Union heeft gescoord.

Union wint en nadert tot op drie punten van Genk

© Belga
19/03/2023

Union heeft zondag optimaal geprofiteerd van de misstappen van Racing Genk en Antwerp. Het won met 2-1 van KV Mechelen. Julien Ngoy (4.) bracht de bezoekers op voorsprong. Loïc Lapoussin (10.) en Teddy Teuma (56. pen) stelden orde op zaken.

De vicekampioen was al snel op achtervolgen aangewezen in het Dudenpark. Na een snelle omschakeling vloerde Ngoy Union-doelman Moris.

Alles was echter te herdoen toen Lapoussin niet veel later de bal van buiten de zestienmeter in de kruising poeierde: 1-1. Het team van Karel Geraerts drong aan in de tweede helft. Lynen ging op wandel in het strafschopgebied en werd aangetikt door Verstraete. De bal ging op de stip, Teuma faalde niet: 2-1.

Meteen daarna spatte een volley van Nieuwkoop uiteen op de paal. KV Mechelen woog offensief te licht om de thuisploeg nog te verontrusten.

Union nadert met 65 punten tot op drie punten van leider Genk, dat vrijdag op 1-1 bleef steken bij Cercle Brugge. De Unionisten lopen verder drie punten uit op nummer drie Antwerp (60 ptn), dat eerder op de dag met 0-1 verloor van Charleroi. KV Mechelen is met 33 punten 13e, maar moet de gestaakte match tegen Charleroi nog herspelen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni