| Peyre opende al vroeg de score in Lommel.

Union wint in Lommel en is klaar voor de topper

© BRUZZ
09/12/2018

De kwalificatie voor de kwartfinale van de beker heeft de Unionisten duidelijk deugd gedaan. Union ging met 0-2 winnen in Lommel en staat weer derde in de tweede periode. Zondag is er de topper tegen leider Beerschot Wilrijk.

Helse omstandigheden waren het in Noord-Limburg. Van bij de aftrap gingen de hemelsluizen open. Union kon er duidelijk beter mee om dan de thuisploeg.

Al in de tweede minuut kwamen de Brusselaars op voorsprong. Kis schildert een voorzet op het hoofd van Peyre die heerlijk binnenkopt. Voor Peyre was het al het derde kopbaldoelpunt in de competitie.

Union speelde geconcentreerd en won de meeste duels. Tau, verrassend in de spits uitgespeeld, was een permanent gevaar voor de Limburgers. Op de flanken leverden Niakaté en Fixelles uitstekend werk.

Die eerste moet Union wel missen in de topper tegen Beerschot-Wilrijk volgende week. Want de topscorer van USG kreeg zijn vijfde gele kaart van het seizoen na een botsing met Cauwenbergh die met een zware hersenschudding van het veld moest.

Fixelles die de geschorste Selemani verving, zette even over het halfuur knap door in de zestien. Zijn prima actie rondde hij af met een assist voor Ferber die goed volgde en binnenkopte: 0-2.

In de tweede helft lag er meer ruimte langs beide kanten. Het aantal kansen steeg naarmate de staat van het veld verslechterde. Maar de twee topscorers van de Proximus League, Rocha (dertien goals) en Niakaté (twaalf goals), veranderden niks meer aan de stand. Kansen waren er nochtans. Niakaté miste een huizenhoge kans op de 0-3. Perdichizzi moest in het slot van de match met twee keer geel van het veld.

De derde plaats in de tweede periode is weer voor Union. Zondag ontvangt het leider Beerschot Wilrijk in het Dudenpark.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Sport, Voetbal, Union Saint-Gilloise, Lommel, Proximus League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni