Vanhaezebrouck trapt na naar RSC Anderlecht en Coucke

© PhotoNews
| De boter tussen Marc Coucke en Hein Vanhaezebrouck pakte niet (archiefbeeld).

Hein Vanhaezebrouck heeft in de Vlaamse media keihard uitgehaald naar RSC Anderlecht en zijn voorzitter Marc Coucke. "Het leek er wel FC De Kampioenen", zegt HVH cynisch. De ex-trainer van paars-wit zou ook nog wachten op zijn volledige ontslagvergoeding, maar RSCA ontkent dat.

HVH werd op 16 december van vorig jaar aan de deur gezet in Brussel, maar op zijn ontslagvergoeding van 1,5 miljoen euro moet hij nog wachten. "De club liegt over mijn ontslagvergoedinguit schrik voor de licentiecommissie. Ondanks tientallen aanmaningen van mijn advocaat ben ik nog steeds niet uitbetaald", zegt Vanhaezebrouck over zijn voormalige werkgever.

Mogi Bayat

"Is dat dan de 'grootse club van het land'? Alles is nochtans contractueel vastgelegd. Niets is onduidelijk, maar het wordt telkens weer uitgesteld", aldus de ex-trainer van paars-wit. "Anderlecht is niet meer wat het geweest is. Als de club nog van naam verandert, blijft er helemaal niets meer van over."  

Vanhaezebrouck wordt wel vertegenwoordigd door Mogi Bayat, die in het Astridpark niet meer welkom is sinds het uitbreken van operatie Propere Handen. Nadat Anderlecht niet reageerde op verschillende aanmaningen, besloot diens advocaat Jean-Philippe Mayence midden februari de zaak aan te kaarten bij de licentiecommissie van het Belgische voetbal.

FC De Kampioenen

De voormalige trainer van het jaar haalde ook stevig uit naar voorzitter Marc Coucke. "Het zinde hem niet dat Knowledge Musona niet speelde en ook Zakaria Bakkali kreeg volgens hem te weinig kansen", vertelde HVH aan Sporza. "Soms kwam hij tijdens de rust in de kleedkamer om tactische richtlijnen te geven. Zoiets verwacht je bij FC De Kampioenen, toch niet bij Anderlecht."

"Mijn ontslag was voor mij een verrassing. Een week eerder was me immers gezegd dat we sowieso zouden doorgaan. In die week zal iemand een impulsieve ingeving gehad hebben en plots beslist hebben dat hij er genoeg van had..."

'Geen commentaar'

"De club neemt akte van de verklaringen van Hein Vanhaezebrouck in de pers. In tegenstelling tot wat hij beweert, werd zijn ontslagvergoeding volledig, en volgens de wettelijke normen, uitbetaald", reageert Anderlecht. "Verder wensen wij geen commentaar te geven bij de uitlatingen van Vanhaezebrouck. De club wenst hem succes bij zijn verdere carrière."

De 55-jarige Vanhaezebrouck was trainer van Anderlecht van begin oktober 2017, na het vertrek van de Zwitser René Weiler, tot midden december 2018. Hij werd opgevolg door de Nederlander Fred Rutten.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?