| Guy Vanhengel (Open VLD).

Vanhengel: 'Doorgaan met stadion op Parking C'

© BRUZZ
10/12/2017

De kritiek van premier Charles Michel (MR) op de aanpak van het Eurostadion toont dat de premier het dossier helemaal niet kent. Dat zegt Brussels minister Guy Vanhengel (Open VLD) in De Zevende Dag. Hij pleit ervoor om door te gaan met een stadionproject op Parking C.

Vanhengel is een van de initiatiefnemers en bezielers van het project. Sinds bleek dat Brussel Euro 2020 mist reageerde hij nog niet. Op de VRT reageert hij nu op de snoeiharde kritiek van premier Michel, die zei dat het hele dossier al sinds het begin werd verprutst door amateurs.

"Ik voel me niet aangesproken", reageert Vanhengel. "Die uitspraak toont een totale onwetendheid aan. En dat is toch wel straf, dat zelfs de premier niet weet hoe het dossier in elkaar zit."

Tegengewerk

Vanhengel wijst erop dat er wel degelijk overleg was, ook met federaal. "In 2014 zaten we met iedereen rond de tafel: Elio Di Rupo voor de federale regering, Kris Peeters voor Vlaanderen, de Voetbalbond, de Brusselse regering en de stad Brussel. Iedereen wilde ervoor gaan. Uiteindelijk zijn bijna alle hoofdrolspelers vertrokken of in een andere positie terechtgekomen. Toen hebben we het gevoel gekregen dat we tegengewerkt werden."

Die tegenwerking situeerde zich onder meer op het niveau van de Vlaamse regering, liet Vanhengel verstaan. Zonder namen te noemen, alludeerde hij op de N-VA en minister van Sport Philippe Muyters.

Eerder was er al tegenwerking van de voetbalbond, merkte Vanhengel op. Bij die voetbalbond is Clubvoorzitter Bart Verhaeghe een zwaargewicht.

'Voordelen Parking C vind je nergens'

"Dit is écht het moment om eens te kijken naar wat er allemaal verkeerd is gelopen in het dossier en om te kijken hoe we het alsnog kunnen oplossen. Als er nu wordt gekozen voor een volledig nieuw project, dan voorspel ik nog tien tot twintig jaar discussie. En dat terwijl we nu al een kwart eeuw achterstaan op onze buurlanden als het gaat om zo'n infrastructuur."

"De nadelen van parking C ga je overal terugvinden, maar de voordelen ervan vind je nergens", aldus nog Vanhengel.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Eurostadion, Guy Vanhengel, Parking C

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni