Vega bezorgt Union gelijkspel en leidersplaats in Lommel

© Photo News
| Federico Vega scoorde voor het eerst in zijn carrière twee keer in een match.

Na een wedstrijd met twee gezichten moet Union Saint-Gilloise vrede nemen met een punt in Limburg. Federico Vega wiste tot twee keer toe een Lommels doelpunt uit. Het werd 2-2. Union is na vijf speeldag in 1B voorlopig alleen leider.

Na de eerste seizoensnederlaag op Beerschot wijzigde coach Christiansen zijn ploeg op een aantal plaatsen. Fixelles was niet helemaal fit, waardoor de beweeglijke Young voor het eerst dit seizoen mocht starten als linkse winger. Ook zomerkoopje Bager maakte zijn debuut in de basis ter vervanging van Kandouss, die voor de Marokkaanse beloften werd opgeroepen. Kis hield Hamzaoui op de bank.

Lommels diefje

Union schoot in het verre Limburg verschroeiend uit de startblokken. Het vijftigtal meegereisde supporters zag op het middenveld een beresterke Teuma heersen. Maar vooral de onvermoeibare Tabekou deed de Lommelse defensie met zijn snelheid pijn op de rechterflank. Zijn eerste voorzet bereikte Perdichizzi net niet. Een tweede flukse combinatie bracht Young in stelling, maar die schoot centimeters naast.

Even later werd nog een penaltyclaim van Union weggewuifd door de scheidsrechter. Hoewel de Brusselse bezoekers de partij volledig in handen hadden, klom Lommel tegen de gang van het spel in op voorsprong. Naudts werd met een lange bal de diepte ingestuurd en verraste doelman Saussez met een heerlijke halfvolley in de winkelhaak. Eén kans, meteen raak.

Terechte gelijkmaker

L’USG was even aangeslagen en moest uitkijken, want bij een volgende Lommelse aanval gleed het leer maar net voorlangs. Onder impuls van een onverstoorbare Teuma keerde de rust terug in het elftal. Met de pauze in zicht kregen de bezoekers wat ze meer dan verdienden. Nielsen pikte het leer op en zette scherp voor. De Lommelse doelman loste, Vega gleed het snelst naar de bal: 1-1.

Na de pauze ging het vlot op en neer. L’USG kwam meteen met de schrik vrij, want het Lommelse doelpunt van Cauwenberg werd afgekeurd wegens handspel. Union antwoordde vrijwel meteen. Via de Scandinavische connectie Haugen en Nielsen kwam Teuma in schietpositie. De uitblinker kapte zijn verdediger fijntjes uit, via een Lommels been werd het schot echter een oprapertje voor de keeper.

Vega redt een punt

Toch sloegen de Union-fans opnieuw vrij snel de handen voor het gezicht. Saussez miskeek zich op een hoge hoekschop, waarna Santermans al even hoog overhoeks binnenkopte. Een doelpunt zoals je ze enkel in 1B ziet, maar de 2-1 stond wel op het scorebord. Trainer Cristiansen zag zijn elftal de controle verliezen en greep op het uur in: Romero mocht zijn debuut maken en ook supersub Ferber kwam tussen de lijnen.

De wissels brachten opnieuw het broodnodige vuur in het elftal. Ferber deed twee keer alles goed, maar vergat zijn schoten te kadreren. Die andere invaller, Romero, gaf ook meteen zijn visitekaartje af. Teuma stuurde de Venezolaan met een krullende voorzet richting achterlijn, waarop Romero de vrijstaande Vega vond ter hoogte van de penaltystip. De geblondeerde Argentijn zocht het hoekje en prikte zijn tweede van de avond binnen: 2-2.

De honger van Union was nog niet gestild, maar verder dan wat afstandsschoten kwamen Ferber en co. in het slotkwartier niet meer. De Brusselaars voeren de stand voorlopig aan met 10 punten, al kunnen Westerlo en OH Leuven die eerste plaats nog overnemen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?