Gemiste strafschop doet Union de das om bij Beerschot

© Union Saint-Gilloise
| Maes van Beerschot in duel met Nielsen van Union.

Union verdiende minstens een punt op bezoek bij Beerschot. Teuma miste een kwartier voor tijd een strafschop, een minuut later scoorde Beerschot wel. De 1-0 is de eerste verliespartij van het seizoen voor de Unionisten.

Union toonde zich van in het begin de betere ploeg. Eerst nog schuchter via Fixelles en twee gevaarlijke voorzetjes van Nielsen, maar dan via een grote kans voor Tabekou. Na een hoekschop kon hij uithalen maar een Beerschot-verdediger blokte het schot in extremis af.

Union domineerde Beerschot in eigen huis. Thuisdoelman Vanhamel moest weer attent zijn op een actie van Tabekou.

Union domineert, Beerschot heeft de kansen

Maar de grootste kans in de eerste twintig minuten was wel voor Beerschot. Saussez had een sublieme zweefduik nodig om een kopbal uit zijn doel te ranselen.

Maar buiten die reuzenkans speelden de Ratten weinig klaar. Het thuispubliek reageerde verbolgen op het matige spel. Union deed niets met het overwicht, weer was het Beerschot dat een dot van een kans kreeg, deze keer via Van Camp. En wéér was Saussez nodig om de meubelen te redden.

Net voor rust haalde Placa nog eens uit richting Union-doel, maar zijn schot zoefde naast.

'Saint-Saussez'

Het eerste gevaar na rust kwam van Beerschot, maar aan de overkant reageerde Union meteen. Centrumspits Haugen knalde tegen de paal en in de herneming moest Vanhamel Tabekou van een goal houden.

De partij zat meteen in een stroomversnelling. Perdichizzi verloor te makkelijk de bal op de eigen achterlijn. Levensgevaarlijk want Saint-Louis stond helemaal vrij in de zestien aan het penaltypunt, klaar om de trekker over te halen. Maar ja hoor… Wéér mocht Union zijn 'Saint-Saussez' danken. Deze keer deed hij het met een ultieme beenveeg.

Iedereen moest even op adem komen in het Olympisch stadion. Na een hoekschop kreeg Tabekou nog eens een schietkans, maar de bal werd voor de lijn nog weggehaald.

Teuma worstelt met geest Selemani

Maar ook Beerschot driegde na balverlies in de middencirkel van ingevallen Unionist Young. Iedereen bij Beerschot gleed net langs de uitnodigende voorzet van Saint-Louis. De mooiste aanval van de wedstrijd kwam van Union. Via Vega en een subliem hakje van Nielsen stormde Tabekou nog maar eens de zestien in. Hij werd neergehaald, de bal ging op de stip.

Na het vertrek van Selemani, een kunstje voor Teuma. Maar de linkspoot knalde niet goed genoeg, Vanhamel bracht redding. De geest van Selemani waait dus toch nog wat door de ploeg. Samen zorgden Teuma en Selemani op speeldag 1 nog voor een memorabele penalty.

Het Kiel ging rechtstaan en een minuut later lag de bal in het doel van Saussez. Een voorzet viel verloren in de Brusselse zestien meter. Placca profiteerde meteen en klopte dan toch Saussez.

Unionisten, die blijven zingen

Zuur voor Union, want tot scoren kwamen de Unionisten niet meer. L'USG verliest zo voor het eerst dit seizoen en kon al vijf wedstrijden op een rij niet winnen op het Kiel.

De meegereisde fans lieten het verlies niet aan hun hart komen. Zij bleven na afloop zingen alsof het een overwinning was. Volgende vrijdag speelt Union op het veld van Lommel.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?