Union behoudt perfect rapport na glansprestatie tegen Lokeren

TDN
© BRUZZ
18/08/2019

Selemani was niet geselecteerd voor de wedstrijd tegen Lokeren

Union Saint-Gilloise heeft zijn eerste echte test doorstaan. De Brusselaars legden in hun derde competitiewedstrijd Lokeren over de knie met 3-1 en behouden zo hun perfecte rapport. Met 9 op 9 komt Union naast Westerlo aan de leiding in het klassement.

L'USG kon na twee speeldagen een perfect rapport voorleggen, maar werd in zijn tweede thuiswedstrijd pas echt op de proef gesteld. Lokeren degradeerde uit de hoogste klasse, maar veranderde in het tussenseizoen van eigenaar. Die pompte heel wat extra middelen in de Wase traditieclub om zo snel mogelijk te promoveren.

Constante druk

Na het vertrek van Tau en Niakaté is de succesrijke voorhoede van Union helemaal onthoofd. Ook die andere sterkhouder Selemani aast op een transfer en werd door het Brusselse bestuur naar de B-kern verwezen. Met Isaiah Young en Antonio Romero haalde Union wel al versterking, maar het papierwerk is niet in orde en dus ontbraken ze nog steeds in de wedstrijdkern.

En dus kreeg spits Sigurd Haugen, een van de vele Scandinaviërs in het zog van coach Christiansen, zijn eerste basisplaats. De jonge Noor testte als eerste de vuisten van Lokeren-doelman Verhulst. Onder de opzwepende gezangen van de thuisploeg speelde Haugen zich in de gratie van de Unionisten. Zijn kopbal werd op het kwartier maar nipt van de lijn gekeerd.

20190818_Union_Lokeren_paneel_eastside
© TDN/BRUZZ | Een nieuw paneel boven de spionkop verwelkomde de supporters en spelers van Union.

Ook clubspeler Fixelles was in zijn sas op de mooie grasmat in het Dudenpark. De middenvelder kneep naar binnen en zocht de winkelhaak, maar vond de lat op weg naar de openingstreffer. Union maakte er onder een sporadisch zonnetje een leuke voetbalnamiddag van en kwam op slag van rust verdiend op voorsprong. Krachtpatser Teuma stuurde Fixelles met een splijtende pas diep en die werkte koeltjes binnen: 1-0.

Lokeren kon daar maar weinig tegenover zetten en snakte naar de rust. Die bracht de bezoekers geen raad, want ook in de tweede helft trok l'USG het laken naar zich toe. Tabekou, die ex-Rode Duivel Van Damme de hele match in zijn zak stopte, verdubbelde al snel de voorsprong. Uitblinkers Fixelles en Nielsen vonden elkaar blindelings, waarna de Deen een binnentikker voor Tabekou klaarlegde.

Nielsen verovert harten

Union bleef maar druk zetten en had voor het uur nog twee keer kunnen scoren, maar de Lokerse doelman ging telkens goed plat. Nadien bleef groot doelgevaar uit. Bij de thuisploeg moest keeper Saussez zich amper onderscheiden, maar in de slotminuten eiste ook hij zijn aandeel in de derde overwinning op rij op. Een vrije trap van Amano ranselde Saussez uit de benedenhoek.

Casper Nielsen, zo luidt de naam van de nieuwe publiekslieveling in het Mariënstadion. De Deense sensatie bracht na een assist ook zijn eigen naam op het scorebord. Een geamuseerd Ici, ici, c'est Saint-Gilles, rolde van de tribunes. Het laatste woord was evenwel aan Lokeren, dat Union via Mbayo zijn eerste tegentreffer van het seizoen aansmeerde in de slotminuten. Dat kon de Brusselse pret onder een aangename zomerzon al lang niet meer verpesten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Sport, L'USG, Union, Casper Nielsen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie