Wout Van Aert tijdens de Telenet Superprestige Cyclo cross in Hoogstraten in 2018.

| Binnenkort ziet u wereldkampioen Wout Van Aert aan het werk in de Brusselse modderplassen.

Veldrijders komen in januari 2019 naar Brussel

Tim De Neve
© BRUZZ
12/06/2018

Twintig jaar na de oprichting van het Gewest komt het veldrijden naar Brussel. In januari 2019 zal op een nog te bepalen locatie een veldrit van het regelmatigheidscriterium DVV Verzekeringen Trofee worden georganiseerd.

Komende winter strijkt het crosscircus dus neer in Brussel. Wereldkampioen Wout Van Aert manu a manu met de Nederlandse topper Mathieu van der Poel op modderige stroken van het Ter Kamerenbos? Het kan, al moet organisator Golazo nog een locatie vastleggen.

"De toekomst van het veldrijden ligt in de grote steden, zodat de sport zich kan ontwikkelen en meer allure krijgt", zegt Christophe Impens van Golazo aan Het Nieuwsblad. De organisatie zoekt naar een geschikte plaats in grote parken of op bestaande sportaccommodaties en zelfs universiteitscampussen.

"Anders dan in Vlaanderen zijn er nauwelijks velden of weiden te vinden die in de wintermaanden toch braak liggen", aldus Impens, die begin juli de beslissing bekendmaakt. De Brusselse veldrit zal deel uitmaken van het regelmatigheidscriterium DVV Verzekeringen Trofee. Op termijn wordt gemikt op de wereldbeker.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Wout Van Aert, Christophe Impens, veldrijden, DVV Trofee, veldrit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni