Roger Vanden Stock RSCA afscheid als voorzitter Anderlecht

| Roger Vanden Stock, bij zijn afscheid op 9 maart 2018 RSCA als voorzitter van RSC Anderlecht.

Verkoop Anderlecht: voormalig eigenaar Roger Vanden Stock betwist elke inbreuk

© Belga
24/09/2021

De advocaat van Roger Vanden Stock, meester Laurent Kennes, heeft donderdagavond aan persagentschap Belga bevestigd dat zijn cliënt elke inbreuk in het kader van de verkoop van RSC Anderlecht aan zakenman Marc Coucke betwist.

"Hij wordt onschuldig geacht en ontkent alle inbreuken die hem ten laste worden gelegd. Daarover is hij formeel," verklaarde meester Laurent Kennes ook aan de RTBF.

"En nadat ik zijn verhoor opnieuw heb gelezen, vraag ik mij af wat er in het dossier staat, aangezien we er nog steeds geen toegang toe hebben. Meneer Vanden Stock heeft volstrekt niets te maken met dit verhaal en begrijpt dus niet waarom men hem viseert met deze aanklachten. Men zegt valsheid in geschrifte, maar legt niet uit voor welk document. Fraude? Hoe heeft hij gefraudeerd? Welke fraude? Op dit moment hebben we geen informatie en daar zullen we volgens mij nog lang op moeten wachten," zei Kennes.

Roger Vanden Stock, voormalig eigenaar van RSCA, Herman Van Holsbeeck, de voormalig algemeen bestuurder en Jo Van Biesbroeck, de voormalig CEO van de Brusselse voetbalploeg, worden verdacht van valsheid in geschriften, oplichting en witwassen bij de verkoop van de club aan zakenman Marc Coucke, rapporteren L'Echo, De Tijd en de RTBF donderdag.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni