Vertenten sleept Voetbalbond voor rechter

© Photonews
| Via de arbeidsrechtbank in Brussel eist Vertenten een opzeggingsvergoeding en een vergoeding wegens rechtsmisbruik.

Bart Vertenten (31) eist een schadevergoeding van 130.000 euro van de Voetbalbond, zo schrijven Het Laatste Nieuws, De Morgen en La Dernière Heure dinsdag. De gewezen scheidsrechter vindt dat hij na het losbarsten van het voetbalschandaal onterecht ontslagen werd. Dat staat in een dagvaarding die procedurepleiter Hans Rieder maandag dropte bij de bond.

Na de reeks huiszoekingen in oktober vorig jaar, in het kader van het voetbalschandaal, werd hij ontslagen. "Omdat het vertrouwen geschonden is." De Voetbalbond verwees in de ontslagbrief naar een communiqué van het federaal parket. Daarin ging het onder meer over contacten van Vertenten met makelaar Dejan Veljkovic en over een onterecht gefloten penalty in de match Antwerp-Eupen.

"Die dag is net als na andere wedstrijden een arbitragerapport opgesteld", zegt zijn advocaat Hans Rieder. "Wat blijkt? De lijnrechter en niet de scheidsrechter krijgt de schuld van die fout. Vertenten kon dat zo goed als niet zien. Verder in dat verslag: passages als 'zeer goede beslissing', 'zeer goede toepassing van de regels' en 'vijf gele kaarten correct toegekend'."

Via de arbeidsrechtbank in Brussel eist Vertenten nu een opzeggingsvergoeding en een vergoeding wegens rechtsmisbruik. De scheidsrechter eist van de voetbalbond om en bij de 130.000 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?