MV
08/11/2020
Updated: 08/11/2020 18.55u

Union is aan een reeksje bezig in 1B. De Unionisten wonnen al voor de vijfde keer op een rij, de laatste nederlaag dateert van de derby tegen RWDM. Ook een door corona geplaagd Deinze kwam tekort in het Dudenpark, het werd 3-0. De vlijmscherpe drietand Lapoussin, Teuma en vooral Vanzeir bleek niet af te stoppen. Union blijft leider.

Eerst en vooral: geen Sigurdarson en Undav te bespeuren op het wedstrijdblad bij Union. Over de reden van hun afwezigheid communiceerde de club niet en dat is een jammere zaak.

Maar Dante Vanzeir die miste z’n aanvalsmaatje Undav niet en begon energiek aan de wedstrijd. De Belgische belofte-international lokte al snel een vrije trap uit, Nielsen testte hoe ver doelman Vandenberghe zich kon strekken.

MAZZU_UNION

| Een zeldzame foto waarop Mazzu zijn troepen niet aan het aanvuren is.

Malagasisch international

L’USG drukte, domineerde, had voortdurend de bal en creëerde kansen. Deinze kwam pas voor het eerst piepen rond minuut 20. Bager moest tot tweemaal zijn doelman Moris bijstaan, anders hadden de bezoekers zomaar op voorsprong gestaan.

Na een uitbraak via Teuma en heerlijke pass van kersvers Malagasisch international (speler van het nationaal elftal van Madagaskar, dat moesten wij ook even opzoeken, nvdr.) Lapoussin ging Labeau alleen op doel af. Hij miste.

De blauwe muur in het noorden van de VS werd heropgebouwd door Joe Biden, maar die van Deinze in het Dudenpark kon niet langer standhouden en brak tien minuten voor rust. Na een goede uithaal van Lapoussin, was Burgess goed gevolgd en kon Vanzeir zijn tiende van het seizoen in doel deponeren.

Op adem komen

Brits Unionist Burgess speelde trouwens zelf presidentieel, of imperiaal zoals u wil, in de achterhoede.

Nog veel animo net voor rust. Nielsen pakte uit met een omhaal die nipt naast ging en dan speelde zich een vreemd tafereel af. Staelens ging alleen op doel af nadat Fixelles de bal met de voet goed had gelegd voor een vrije trap. Het mocht allemaal doorgaan en uiteindelijk brachten Moris en de deklat redding voor Union.

Ook wij moesten even op adem komen tijdens de pauze.

UNION_SPELERS

| Feest in het Union-kamp na de 1-0

De eerste kans in de tweede helft was voor Deinze, Moris hield het schot van Dansoko knap uit zijn kooi. Union werd prompt wakker geschreeuwd door coach Mazzu.

Na de balverovering van Nielsen, bereikte een klaar kijkende Vanzeir LoÏc Lapoussin. De Malagasische international kapte naar z’n rechter en knalde paal binnen. 2-0.

Union behield vanaf dan de controle, het was wachten op de doodsteek. En die kwam er via die heerlijke linkse pingel van Teuma, trouwens een Maltees international, jawel.

Tweede Zwanzederby over twee weken

Met buitenkantje links en op perfecte snelheid zonderde hij Vanzeir af alleen voor doel. En die zit dus in bloedvorm, 3-0 en 11 goals in totaal al voor Vanzeir.

Union amuseerde zich nog en de exponent van al dat plezier dat is Lapoussin. Hij mocht terecht het slotakkoord spelen met een heerlijke dribbel waarmee hij drie bezoekers het bos instuurde.

Loïc zelf die mag nu het vliegtuig op naar Madagaskar voor een dubbele confrontatie met Ivoorkust. En wij kijken al uit naar de tweede Zwanzederby over twee weken in het Dudenpark tegen RWDM.