VIDEO: Union legt Westerlo al in eerste helft over de knie

MV
© BRUZZ
31/10/2020
Updated: 01/11/2020 00.00u

Dankzij twee goals van Casper Nielsen en ook twee stuks van Dante Vanzeir wiste Union al bij de rust een vroege tegentreffer van Westerlo uit. Het werd uiteindelijk 1-4 voor. L'USG komt dankzij de zege en een reeks van 12 op 12 op kop in 1B. De ploeg van Felice Mazzu blijft voorlopig gespaard van het coronavirus en de machine slaat duidelijk aan.

Een handvol seconden was verstreken of de bal ging al tegen de netten in 't Kuipje. Cicek scoorde en zette Westerlo meteen in een zacht warm badje met rozenblaadjes.

Maar lang en badend wegdromen konden de Kemphanen helemaal niet, want de Unionisten schoten bruusk wakker en reageerden niets ontziend. Trainer Mazzu schreeuwde zijn troepen naar voren. Undav liet het liggen, maar Nielsen reageerde goed met de gelijkmaker.

Lapoussin des duivels

De langharige Deen vond een minuutje later Dante Vanzeir die z'n achtste van het seizoen op de tabellen schoot. Orde op zaken dus. Maar het beest was nog niet getemd, Union speelde bij wijlen verschroeiend.

DANTE_VANZEIR_UNION_WESTERLO

Vanzeir (midden) maakte er weer twee vandaag en zit aan negen treffers dit seizoen.

Dribbelaar Lapoussin ontbond voor de rust nog twee keer zijn duivels. Eerst bood hij Nielsen z'n tweede van de avond aan, 1-3. En geen drie zonder vier, dacht Lapoussin. Nu assisteerde hij Vanzeir voor, net als Nielsen, z'n tweede goal. Allemaal nog voor de pauze.

Dat wil zeggen dat er niet veel meer te beleven viel in de tweede helft. Union speelde solide, Westerlo vond geen gaatje en Nielsen was via vrije trap (tegen de lat) dicht bij zijn hattrick. Maar het bleef bij 1-4.

Aan de leiding

Union komt aan de leiding in 1B, Seraing speelt dit weekend niet wegens een uitgestelde match door het coronavirus.

De Unionisten lijken in ieder geval hun tempo gevonden te hebben. Ze scoorden tien keer in twee wedstrijden. Zondag komt Deinze naar het Dudenpark.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Vorst , Sport , Voetbal , Union Saint-Gilloise , Westerlo , besmettingen coronavirus Westerlo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni