Vijf ruziemakers Union-KV Mechelen meteen naar tuchtcommissie

© Jimmy Bolcina/Photo News
| Na de wedstrijd gingen de poppen aan het dansen.

De vijf hoofdrolspelers van de knokpartij tussen Union en KV Mechelen, mogen het uitleggen voor de tuchtcommissie. Zij krijgen geen kans op een minnelijke schikking, besliste de Belgische voetbalbond maandagmiddag. Van de Brusselaars worden aanvaller Serge Tabekou, assistent-trainer Abder Ramdane en sportief directeur Alex Hayes op het matje geroepen.

Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd kregen spelers Lucas Bijker (KV Mechelen) en Serge Tabekou (Union) een rode kaart onder hun neus geduwd na een schermutseling. In het tumult dat daarop volgde kregen ook de assistent-trainers Abder Ramdane en Fred Vanderbiest het met elkaar aan de stok. Met een elleboogstoot en zeven hechtingen tot gevolg.

In principe doet het Bondsparket na incidenten een voorstel tot minnelijke schikking voor uitsluitingen van spelers of stafleden. Maar omdat de feiten hier zo ernstig zijn, worden de vier protagonisten van het incident meteen voor de tuchtcommissie van de voetbalbond gedaagd.

Naast de vier hoofdrolspelers moet ook Alex Hayes, de technisch directeur van Union zich verantwoorden. Ook hij moet zich in het tumult misdragen hebben. Het vijftal weet dinsdag omstreeks 18 uur welke straf ze krijgen.

Volgens Union lag een racistische opmerking van de Mechelse assistent aan het adres van Ramdane ('sale bougnoule') aan de basis van het incident. Ook zou Vanderbiest geprobeerd hebben de conditietrainer van Union een klap te verkopen.

KV Mechelen ontkent die aantijgingen van zijn kant en overweegt een klacht in te dienen tegen Ramdane.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?