Voetbalbond eist opnieuw boete van Union na gezangen fans

© RUSG
| Het Dudenpark tijdens Union - Beerschot van afgelopen zondag.

Twee maanden geleden werd Union Saint-Gilloise al gestraft voor het roepen van 'vendu' na een scheidsrechterlijke dwaling in Lokeren - Union. Nu is het voor gezangen tijdens de thuiswedstrijd tegen Beerschot. "Ik denk dat in andere stadions in pakweg Brugge, Anderlecht of Charleroi meer van deze spreekkoren te horen zijn dan bij ons", zegt clubbestuurslid Jean-Marie Philips aan BRUZZ.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Union vervolgd wordt voor supportersgezangen. Nu ook voor spreekkoren tijdens Union - Beerschot van afgelopen zondag. "Ik vraag telkens van dat niet te doen, maar ze lachen mij gewoon uit", zegt bestuurder Jean-Marie Philips. "We kunnen niet anders dan volgende week weer naar de voetbalbond gaan en de boete betalen."

'Vendu'

Het bondsparket van de voetbalbond eist 1.750 euro. Vorige keer betaalde de club nog 750 euro aan de bond omdat de supporters 'vendu' riepen naar de scheidsrechter na de wedstrijd in en tegen Lokeren.

"Ik nodig de matchofficials van elke wedstrijd in 1A en 1B uit om ook eens goed te luisteren in andere stadions naar de gezangen. Daar worden veel ergere zaken geroepen dan in het Dudenpark."

In het geval van Union - Beerschot gaat het naast het opnieuw zingen van 'vendu', al zongen de fans tegenwoordig al spottend 'du vent', ook om de leuze 'référée enculé'. Een spreekkoor dat helaas ook gretig gebruikt wordt in andere voetbalstadions in België.

"Wil de voetbalbond nu dat mensen roepen 'bravo mijnheer de scheidsrechter' na elke beslissing? Die spreekkoren moeten er zo snel mogelijk uit, maar we moeten ook redelijk blijven."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?