Voetbalbond gaat WK-lied Damso 'bespreken'

De hoofdzetel van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) staat open voor een gesprek met haar partners en sponsors over de WK-hymne van de Rode Duivels voor het WK in Rusland komende zomer. Dat zegt woordvoerder Pierre Cornez woensdag. Eerder zag de KBVB geen graten in het lied, ondanks protest van de Vrouwenraad.

De KBVB lag de afgelopen week zwaar onder vuur wegens haar keuze voor de Brusselse Damso, om het WK-lied te leveren. De rapper, die bijzonder populair is bij onder andere topspelers Eden Hazard en Michy Batshuayi, ligt onder vuur vanwege zijn weinig subtiele rapteksten.

De Vrouwenraad schreef een open brief aan de sponsors van de Rode Duivels om de vrouwonvriendelijke teksten van de Belgische rapper aan te kaarten.

"Zijn teksten staan immers bol van afkeer, minachting en verbaal geweld tegenover vrouwen", luidde het. "Het is onaanvaardbaar dat iemand als Damso, gekend voor zijn grof en seksistisch taalgebruik, als officiële muzikale vaandeldrager ons land zou vertegenwoordigen."

Sponsors

Volgens de VRT hebben verschillende sponsors al bedenkingen geuit bij de keuze voor Damso. Onder andere bouwbedrijf Besix en warenhuisketen Carrefour reageerden al negatief.

Eerder liet de KBVB weten zich geen zorgen te maken over de WK-hymne. "Wij controleren de tekst en hebben contractueel ook het laatste woord", suste de KBVB. Maar nu ook de sponsors zich beginnen te roeren, keert de voetbalbond haar kar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?