Toby Alderweireld en de Rode Duivels kwalificeren zich op 10 oktober in het Koning Boudewijnstadion tegen San Marino voor Euro 2020

| De voetbalbond richt haar pijlen eerst op de renovatie van het Koning Boudewijnstadion (foto), waar studenten architectuur zich nu op uitleven.

Voetbalbond: 'Verkiezen renovatie Koning Boudewijnstadion boven Tubeke'

SG
© BRUZZ
24/11/2019

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) reageert lauwtjes op het voorstel van de Waalse minister van Sportinfrastructuur om het Nationaal stadion in Tubeke te bouwen. "We geven prioriteit aan de renovatie van het Koning Boudewijnstadion. Maar we sluiten niks uit."

Volgens Waals minister van Sportinfrastructuur Jean-Luc Crucke (MR) is Tubeke in Waals-Brabant de ideale plek voor een nieuw nationaal voetbalstadion. "Het ligt aan de poorten van Brussel met al zijn symboliek. Het ligt aan de autosnelweg, er komt een bypass en het ligt ook tussen de luchthaven van Zaventem en Charleroi", klonk het.

De Waalse minister ziet ook een manier om Vlaanderen bij het project te betrekken. De beschikbare gronden liggen namelijk gespreid over de twee regio's - want net op de grens tussen Waals- en Vlaams-Brabant.

Renovatie

Een hele resem aan ambities dus, maar maakt Crucke genoeg grote - politieke - spelers warm voor het voorstel? Een eerste reactie kwam zondagmiddag van de KBVB: "We maken al lang werk van een nationaal stadion," zegt woordvoerder Pierre Cornez aan BRUZZ, "en we zijn blij dat dit enthousiasme gedeeld wordt. Maar onze eerste prioriteit is en blijft de renovatie van het Koning Boudewijnstadion."

Die renovatie wordt momenteel onderzocht door studenten van verschillende universiteiten. Maar volgens Vervoort en vele anderen - zou zo'n renovatie gepaard gaan met een totale afbraak en heropbouw. Het wordt sowieso afwachten wat de studenten architectuur als oplossingen voor de structurele problemen naar voor brengen.

Sowieso geen geld

En sowieso is er nog de kwestie van de financiering. Maar dat geldt ook voor een stadion in Tubeke. Want een stadion zonder thuisclub is niet rendabel. En een federale regering die eventueel met geld over de brug wil komen, is er nog niet.

Dat betekent echter niet dat Tubeke helemaal geen optie is. "We willen niks uitsluiten", alsnog Cornez.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Koning Boudewijnstadion , renovatie koning boudewijnstadion , Jean-Luc Crucke

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni