VUB voor het eerst vertegenwoordigd in race voor elektrische wagens

© VUB
| De acht VUB-studenten knutselden negen maanden aan hun elektrische wagen.

Acht studenten van de Vrije Universiteit Brussel trekken binnenkort naar Andorra om er van 16 tot 22 juli met een zelfgebouwde elektrische racewagen deel te nemen aan de Formula Student Competition. Het is de eerste keer dat een team van de VUB aan de start staat in deze prestigieuze competitie.

De racewagen werd door de studenten industrieel ingenieur in een periode van negen maanden in elkaar gestoken en maakt deel uit van het VUB Racing project, dat werd opgestart in het kader van hun bachelor- en masterproeven.

Bij de groep van acht studenten zit ook één student toegepaste economische wetenschappen, want om deel te nemen aan de Formula Student Competition moet het team ook een volledig businessplan uitwerken.

Naast een plaatsje op het hoogste schavot is een van de doelen van het project en de studenten om hun passie voor technologie over te brengen op anderen en jongeren warm te maken voor een STEM-opleiding (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

De racewagen van de VUB-studenten wordt op woensdag 27 juni in de U-residence op de Campus Etterbeek voorgesteld. Vooraleer ze gaan racen in Andorra, testen de studenten hun bolide nog uit op EvoDays in Genk van 29 juni tot 1 juli.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?