© VUB | De acht VUB-studenten knutselden negen maanden aan hun elektrische wagen.

VUB voor het eerst vertegenwoordigd in race voor elektrische wagens

© Belga
22/06/2018

Acht studenten van de Vrije Universiteit Brussel trekken binnenkort naar Andorra om er van 16 tot 22 juli met een zelfgebouwde elektrische racewagen deel te nemen aan de Formula Student Competition. Het is de eerste keer dat een team van de VUB aan de start staat in deze prestigieuze competitie.

De racewagen werd door de studenten industrieel ingenieur in een periode van negen maanden in elkaar gestoken en maakt deel uit van het VUB Racing project, dat werd opgestart in het kader van hun bachelor- en masterproeven.

Bij de groep van acht studenten zit ook één student toegepaste economische wetenschappen, want om deel te nemen aan de Formula Student Competition moet het team ook een volledig businessplan uitwerken.

Naast een plaatsje op het hoogste schavot is een van de doelen van het project en de studenten om hun passie voor technologie over te brengen op anderen en jongeren warm te maken voor een STEM-opleiding (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

De racewagen van de VUB-studenten wordt op woensdag 27 juni in de U-residence op de Campus Etterbeek voorgesteld. Vooraleer ze gaan racen in Andorra, testen de studenten hun bolide nog uit op EvoDays in Genk van 29 juni tot 1 juli.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek, Sport, VUB, Formula Student Competition

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni