Woluwe-Zaventem naar tweede klasse

© FM Brussel

Voetbalclub Woluwe-Zaventem promoveert voor het eerst in de geschiedenis van de club naar tweede klasse. Woluwe-Zaventem won zondag met 2-0 van Berchem Sport en is daarmee kampioen in derde klasse B.

Met nog één speeldag te gaan is Woluwe-Zaventem niet meer in te halen. En dus werd er zondag al gevierd na de wedstrijd tegen Berchem Sport. Die lieten zich niet zo maar in een hoekje duwen en dus werd het een moeizame overwinning voor Woluwe-Zaventem. Aan de rust stond het nog 0-0, maar na twee doelpunten in de tweede helft mocht het feestgedruis dan toch losbarsten.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de club dat er vanaf volgend seizoen in tweede klasse gespeeld mag worden.

Nog in derde klasse B speelde Union dit weekend met 1-1 gelijk tegen Bocholt. De Brusselaars blijven zevende in het klassement, maar maken nog kans op de eindronde. Dat hangt af van welke ploegen al dan niet hun licentie halen.

In de strijd om de degradatie deed Grimbergen een uitstekende zaak door met 3-2 van Kelmis te winnen. Het staat nu op de vijftiende plaats. Diegem verloor met 2-1 van La Louvière, maar staat op de twaalfde plaats en is mathematisch zeker van behoud in derde klasse. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?