© Acerta

Yellow Armada verlengt titel bij de vrouwen, Saucony haalt het bij de mannen

© Belga
19/10/2019

De Yellow Armada bij de vrouwen en Team Saucony bij de mannen zijn zaterdag op de Heizel de winnaars geworden van de Adecco Brussels Ekiden, een aflossingsmarathon in ploegen van zes. Titelverdediger Yellow Armada mikte bij de vrouwen op haar eigen Belgisch record van 2u28:49, maar strandde op 2u31:40.

Bij de mannen stond er geen maat op Saucony met Matthijs Casteele, Nick Van Peborgh, Dieter Kersten, Dries Basemans, Steven Casteele en Benoit Goethals. Ze haalden het in 2u11:12. Het Cercle Athlétisme Brabant Wallon (CABW) van Jeroen D'hoedt volgde als tweede in 2u16:35, en kroonde zich tot winnaar van het Belgisch kampioenschap voor clubteams. Herve Athlétisme was derde in 2u17:04.

Nog meer dan bij de mannen was bij de vrouwen de sterkste ploeg een categorie apart. De Yellow Armada van Hanne Verbruggen, Charline Vanneste, Veerle D'haese, Eline Daelemans, Karen Van Proeyen en Nina Lauwaert liep meer dan twaalf minuten voorsprong bij mekaar op het CABW van Imana Truyers, de eerste atletiekclub. Atletiekvereniging Roeselare, met Veerle Dejaeghere, finishte als derde in 2u44:35.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Sport, ekiden, Brussels Marathon

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni