Roberto Martinez, bondscoach Rode Duivels

| Roberto Martinez maakte de selectie bekend in het auditorium van het nationaal oefencentrum in Tubeke (archiefbeeld).

Vincent Kompany, Youri Tielemans, Romelu Lukaku, Michy Batshuayi, Dedryck Boyata en Adnan Januzaj behoren tot de selectie de Rode Duivels voor het WK in Rusland. Dat heeft bondscoach Roberto Martinez bekendgemaakt.

Martinez zag zich op 21 mei genoodzaakt een 28-koppige voorselectie te maken. Als belangrijkste reden haalde de bondscoach daarvoor de blessurelast aan. Nog tot en met maandag had hij de tijd om zijn definitieve selectie van 23 over te maken aan de Wereldvoetbalbond (FIFA).

Christian Benteke, Christian Kabasele, Jordan Lukaku en Matz Sels behoren niet tot de selectie van de Rode Duivels voor het WK in Rusland (14 juni-15 juli). Zij worden uit de voorselectie geschrapt die eerder werd bekendgemaakt.

Blessure Kompany

Sinds de oefeninterland van zaterdag tegen Portugal (0-0) heeft de bondscoach er een kopzorg bij: Vincent Kompany moest na 54 minuten aangeslagen naar de kant met een liesblessure. De verdediger van Manchester City behoort wel tot de selectie, maar Laurent Ciman is stand-by.

Eerste wedstrijd 18 juni

Voor de Rode Duivels volgen er nog oefenwedstrijden tegen Egypte (woensdag) en Costa Rica (11 juni), vooraleer de selectie op woensdag 13 juni afzakt naar Moskou. Op 18 juni openen de Belgen hun WK met de wedstrijd tegen het haalbare Panama, vijf dagen later volgt het duel met Tunesië.

De clash tegen Engeland op de slotspeeldag wordt pas op 28 juni gespeeld, de eventuele achtste finales staan op 2 en 3 juli op het programma.

Dit is de volledige selectie:

Doelmannen: Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Koen Casteels

Verdedigers: Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Thomas Meunier, Laurent Ciman, Dedryck Boyata

Middenvelders: Kevin De Bruyne, Mousa Dembélé, Axel Witsel, Marouane Fellaini, Yannick Carrasco, Nacer Chadli, Leander Dendoncker, Thorgan Hazard, Youri Tielemans

Aanvallers: Eden Hazard, Dries Mertens, Romelu Lukaku, Michy Batshuayi, Adnan Januzaj

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Roberto Martinez, Rode Duivels, wk 2018, WK Voetbal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni