Zwanzeparade trekt door Sint-Gillis en Vorst

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 9 en zondag 10 april 2022
Updated: 10-04-2022 - 13:46

Deze zondag hullen Sint-Gillis en Vorst zich in het geel-blauw, want de supporters van voetbalclub Union Saint-Gilloise trekken met een grote parade door beide gemeenten. De Zwanzeparade start op de middag aan het gemeentehuis van Sint-Gillis en eindigt in de vooravond aan het Joseph Marienstadion.

Met de parade willen de fans van Union hun kampioenstitel van vorig jaar vieren (toen achter gesloten deuren), hun eerste plaats in de klassieke fase van eerste klasse, én hun terugkeer in het Europese voetbal na 58 jaar.

De parade belooft uitbundig en folkloristisch te worden. Vanaf 12 uur zondagmiddag openen verschillende drank- en eetkraampjes voor het gemeentehuis van Sint-Gillis. Er worden ook bedrukte T-shirts verkocht en voormalig Union-aanvoerder Danny Ost komt zijn nieuwe boek over de club signeren. De bedoeling is om geld in te zamelen voor enkele supporters-veteranen in de woonzorgcentra van Sint-Gillis en Vorst. Het volgende seizoen willen de supportersclubs vervoer regelen om deze anciens van en naar het stadion te brengen. (Lees verder onder de foto's)

Om 13 uur komt de fanfare van Moulbaix naar het Maurice Van Meenenplein met 75 muzikanten en majorettes.

Omstreeks 16 uur trekken de supporters in een feestelijke stoet naar het Marienstadion. De aankomst is voorzien rond 17 uur. In het stadion vindt om half zeven een thuismatch plaats tegen Beerschot.

BRUZZ volgt de Zwanzeparade doorheen de dag. De reportage is zondagavond te bekijken in BRUZZ 24 en op onze website.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?