Zwembad Sint-Gillis staat voor grote renovatiewerken

© Gemeente Sint-Gillis
| Het zwembad kreeg in 2018 al een nieuwe bodem, maar moet nu stabiliteitswerken ondergaan.

Het gemeentelijk zwembad Victor Boin in Sint-Gillis is aan renovatie toe. Stabiliteitswerken, de isolatie van het dak en aanpassingswerken voor een betere toegankelijkheid, moeten het zwembad klaarmaken voor de toekomst.

De gemeenteraad van Sint-Gillis heeft donderdagavond het bestek opgemaakt voor de renovatie van zwembad Victor Boin. Het zwembad bleef 80 jaar zo goed als onaangeroerd en is dringend toe aan renovatie om te voldoen aan de huidige normen inzake veiligheid en hygiëne.

In de eerste plaats dienen stabiliteitswerken te worden uitgevoerd aan het zwembad zelf. Het dak wordt vervolgens geïsoleerd en het zwembad krijgt een rolstoeltoegankelijke ingang. Verder wordt het zwembad anders ingericht om hygiënische redenen. Nu kruisen de looplijnen van de bezoekers en de zwemmers elkaar nog.

De kleedkamers, die het zwembad karakteriseren en verdeeld zijn over drie verdiepingen, blijven behouden. Sommige cabines zouden wel worden uitgebroken om er grotere kleedkamers voor klassen van te maken.

Zwembad sluit in 2023

De werken zouden twee jaar en een half in beslag nemen. “Rekening houdend met de tijd die nodig is voor de aanbesteding en na overleg met de verschillende zwemclubs, kunnen we zeggen dat seizoen 2022-2023 het laatste wordt voor het begin van de renovatie,” laat de gemeente weten. “Het lijkt ons moeilijk om het zwembad open te houden tijdens de werken, maar we bekijken hoe we de sluitingstijd zo veel mogelijk kunnen beperken.”

Het totale kostenplaatje voor de vernieuwingswerken wordt geraamd op 9,6 miljoen euro.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?