Victor Boinzwembad sluit in 2020 opnieuw voor renovatie

Het iconische Victor Boinzwembad krijgt een nieuw kleedje. De renovatiewerken gaan in de lente van 2020 van start.

Het Victor Boinzwembad is nog maar net opnieuw open, maar maakt zich al op voor nieuwe herstellingswerken. De gemeente Sint-Gillis plant in de lente van 2020 een grondige renovatie van het art-decogebouw. De werken zouden anderhalf tot twee jaar in beslag nemen.

Waterratten konden een late nieuwjaarsduik nemen in het Victor Boinzwembad. Op 2 januari ging het bassin opnieuw open na werken die een half jaar in beslag namen. Eerst zou het opnieuw opengaan in oktober, maar de werken duurden langer dan gepland.

Het intussen 112 jaar oude Victor Boinzwembad kreeg in een eerste fase nieuwe tegels, maar dat opknapwerk volstond niet. "Het probleem is dat er sinds 1939 geen renovaties uitgevoerd werden aan het zwembad", zegt Cathy Marcus (PS), schepen van Sport aan La Dernière Heure.

Een tweede renovatiefase staat gepland voor de lente van 2020. "Dan zal het zwembad zelf onder handen genomen worden. Dat is nodig om de nieuwe sanitaire normen met betrekking tot hygiëne te halen. We zijn een onderzoek gestart om te kijken welke aanpassingen nodig zijn", aldus Marcus.

Het gemeentebestuur zal grote omkleedruimtes voor groepen en families bouwen. Een verplaatsing van de ingang naar de Fortstraat, in plaats van de huidige ingang aan de Wipstraat, behoort ook tot de mogelijkheden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?