Zwembad Triton weer gesloten vanwege vandalisme

Het vernieuwde Triton

Het zwembad Triton in Evere was net weer geopend of het moet alweer zijn deuren sluiten, meldt La Capitale. De reden: vandalisme na een inbraak.

Wie surft naar het net gerenoveerde zwembad van de gemeente Evere om zich aan te melden voor een zwembeurt, krijgt vandaag een ontnuchterend bericht te lezen. “Het spijt ons enorm u te moeten melden dat Triton tot nader order gesloten blijft na een inbraak in onze lokalen die belangrijke schade tot gevolg heeft gehad. We stellen alles in het werk om zo snel mogelijk te heropenen.”

De lokalen werden gevandaliseerd tijdens de nacht van kerstavond. “Er is geen schade aan het zwembad, maar de inkom, de vestiaires, de gangen en het kassalokaal zijn beschadigd. Meubels werden afgebroken en valse plafonds naar beneden gehaald“, meldt de burgemeester Ridouane Chahid (PS), burgemeester van Evere aan La Capitale.

Voor zwemliefhebbers is het dubbel jammer. Het zwembad was eerst lang gesloten voor een renovatie en sloot vervolgens opnieuw vanwege de coronacrisis. Triton was op 7 december net weer opengegaan voor het publiek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?