27.225 euro voor maquette van nieuw politiecommissariaat Brussel-Stad

© google
| Het De Lignegebouw, op een boogscheut van de Sint-Goedele-kathedraal.

De Stad Brussel zal 27.225 euro besteden aan een maquette van het nieuwe politiecommissariaat van de politiezone Brussel Hoofdstad- Elsene. "Een gangbare prijs", laten architecten weten.

De maquette en z'n kostprijs staan als agendapuntje op de volgende gemeenteraad van de Stad Brussel, weet La Capitale. Volgens het kabinet van de bevoegde schepen Khalid Zian (PS) is de prijs gerechtvaardigd omdat het om een marktprijs gaat: "op onze openbare aanbesteding tekenden twee spelers in, en dit is het voordeligste aanbod."

Ook de architecten die La Capitale contacteerde, spreken van een gangbaar bedrag. "Zeker als men ook de omgeving wil weergeven, lopen de kosten op", klinkt het daar.

De maquette moet het ontwerp voor het nieuwe politiecommissariaat 'De Ligne', vlakbij de Sint-Goedelekathedraal, beter weergeven, "zodat het ook het brede publiek aanspreekt", aldus het kabinet.

Het Brussels atelier Landscale, dat de maquette mag maken, laat nog weten verheugd te zijn met het werk te kunnen beginnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?