Art-decohuis van architect Mariënstadion te veil vanaf 1,7 miljoen euro

KVDP
© BRUZZ
30/10/2019

Een art-decohuis aan de rand van het Elisabethpark wordt vanaf vandaag geveild door Troostwijk. Het huis werd ontworpen door Albert Callewaert, beter bekend als architect van het Mariënstadion.

Vanaf vandaag staat een art-decohuis in Koekelberg, op de rand van het Elisabethpark, te veil via de nieuwe immosite van Troostwijk. Wie het huis uit 1930 - met een oppervlakte van maar liefst 1114 vierkante meter - wil kopen, moet daar minstens 1,7 miljoen euro voor over hebben.

"We werken onder gesloten bieding wegens het waardevolle historische karakter van het huis en de exclusieve art-decoversiering", zegt Chris Tange van Troostwijk Real Estate Sales. "Het gelijkvloers en de eerste verdieping komen nog perfect overeen met hoe het gebouw er in 1930 uitzag. De versiering bevindt zich in een perfecte staat, net als de gevels en de verlichting. Wie minder dan 1,7 miljoen biedt, zal daar een goede reden voor moeten vinden."

De architect van het art-decohuis, de Brusselaar Albert Callewaert, is geen onbekende. Hij ontwierp ook de art-decogevel van het Mariënstadion. Bieden kan tot 16 december. Geïnteresseerden kunnen het huis virtueel bezoeken via deze link.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Koekelberg, Stedenbouw, Art Deco, albert callewaert, veiling, troostwijk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni