De Brico-vestiging aan de Haachtsesteenweg vandaag..

Brico Schaarbeek ruimt plaats voor sociale woningen, crèche en supermarkt

TRO
08/11/2019

Aan de Britsierslaan in Schaarbeek, vlakbij de Haachtsesteenweg, komt een nieuw project met onder meer 61 sociale woningen. De Brico-vestiging die er nu ligt verdwijnt. Er werd intussen een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd voor de herinrichting, zo schrijft La Capitale.

Het project dat werd ingediend voorziet 61 sociale woningen, een crèche en een supermarkt. Het zou gaan om een Aldi of Lidl. Verder is er sprake van een dubbele gemeenschappelijke tuin voor de bewoners en 124 ondergrondse parkeerplaatsen. De huidige Brico en aangrenzende parkeerplaats zouden volledig verdwijnen.

Een groep buurtbewoners en lokale handelaars zegt in La Capitale dat ze het project interessant vinden, maar zien toch enkele bezwaren. "Het is te groot voor de wijk waarin het project moet komen", aldus woordvoerder Philippe. "Bovendien zal de supermarkt een concurrent worden voor de kleinere lokale winkels. En de in- en uitgang van de ondergrondse parking bevindt zich ter hoogte van de rotonde die al veel opstoppingen kent."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Stedenbouw

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni