1737 HeyvaertPark komt hier Abou Zeid

| De Brusselse regering wil de economische activiteiten in de Heyvaertwijk langzaam omvormen.

Brusselse regering keurt toekomstplan Heyvaertwijk goed

JP
© BRUZZ
07/10/2021

De Brusselse regering zet het licht op groen voor het richtplan van aanleg (RPA) voor de Heyvaertwijk. Dat gebeurde op donderdag na een derde en laatste lezing. Het RPA bevat een visie op de evolutie van de wijk met aandacht voor meer groen en meer woningen.

Met het richtplan zet de Brusselse regering de krijtlijnen uit voor een wijk die leefbaarder moet worden. Het Brussels Gewest wil daarom de economische activiteit rond tweedehandswagens aanpassen naar “activiteiten die aangepast zijn aan het leven in de stad.” Het Gewest legt ook exploitatievoorwaarden vast voor handelszaken. Economische spelers worden daarnaast begeleid via hub.brussels.

Het RPA legt ook de bouw van van 2.000 vierkante meter aan woningen, met een verplichting om op 25 procent van de oppervlakte sociale woningen te plaatsen. Er komt meer groen, bijvoorbeeld in de vorm van het ‘Kleine Zennepark' dat de Ninoofsepoort en de slachthuizen van Anderlecht verbindt.

“Via deze verordenende maatregel doen we uitdrukkelijk een beroep op de privésector om bij te dragen tot de gewestelijke inspanning om te zorgen voor betaalbare woningen in een wijk met tal van stedelijke uitdagingen,” concludeert minister-president Rudi Vervoort (PS).

Naast dit project loopt op dit ogenblik het stadsvernieuwingscontract (SVC) ‘Heyvaert-Poincaré’. De projecten die daar deel van uitmaken vormen een aanvulling op het stadsproject.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Brussel-Stad , Sint-Jans-Molenbeek , Stedenbouw , richtplan van aanleg heyvaert

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni