De Markten wordt verbouwd

© Cultuurcentrum Brussel

Omdat het publiek niet altijd even makkelijk de toegang vindt tot het gemeenschapscentrum dat achter het café De Markten verscholen zit, lanceert de Brusselse bouwmeester een wedstrijd. Die moet leiden tot een ontwerpteam dat het gebouw onder handen neemt.

“Met de verbouwing willen we de zichtbaarheid, de brandveiligheid en de toegankelijkheid van het gemeenschapscentrum verbeteren,” vertelt Ann de Cannière, die de wedstrijd voor de Brusselse bouwmeester organiseert, aan BRUZZ.

“Daarom zijn we in samenwerking met de VGC op zoek naar een ontwerpteam dat het gemeenschapscentrum weer zichtbaar kan maken voor het publiek,” aldus de Cannière. Ook zal het project de toegankelijkheid voor personen met een beperkte mobiliteit verhogen.

Afhankelijk van de vergunningen is de start van de werken gepland voor september 2019. Het bedrag ervan is vastgesteld op 350.000 euro, laat VGC-collegelid en minister Pascal Smet (SP.A) weten.

Eerder kreeg het café van gemeenschapscentrum De Markten al een grondige opknapbeurt. Na renovatiewerken opende dat café opnieuw in augustus 2017.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?