D’Ieteren stelt oude automobielsite open voor ondernemers

© Circularium - D'Ieteren Immo
| Eén van de gebouwen op het terrein van D'Ieteren Immo in de Heyvaertwijk

De Brusselse autogroep D’Ieteren stelt haar voormalig automobielcomplex in de Heyvaertwijk tijdelijk open voor zowel langdurige projecten, projecten van start-ups als pop-upstores. Daarmee wil het bedrijf de site omtoveren tot een plek voor nieuwe types van ondernemerschap die beter bij de wijk passen. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf de lente aanmelden.

De site gelegen in de Heyvaertstraat 40 in Sint-Jans-Molenbeek en de Liverpoolstraat 63 en 75-97 in Anderlecht is sinds 1940 eigendom van D’Ieteren Immo, een filiaal van de groep D’Ieteren. De automobielactiviteiten die er destijds huisden, zijn momenteel stapsgewijs aan het verhuizen. Daardoor komen heel wat ruimtes vrij.

Om die ruimtes niet verloren te laten gaan, stelt D’Ieteren een terrein van zo’n 10.000 vierkante meter open voor herbestemming. De autogroep wil de site gedurende een overgangsfase van vijf jaar verhuren om er een mix van langdurige projecten, projecten van start-ups en projecten met een pop-upkarakter te kunnen verwelkomen.

Circulaire economie

In het project staan volgens D’Ieteren vier begrippen centraal: productie, circulariteit, flexibiliteit en de buurt. Zo wil de autogroep hoofdzakelijk een plek bieden aan ondernemingen die zich richten op de productie van goederen die afgestemd zijn op de stedelijke noden, maar die ook zoveel mogelijk passen binnen de circulaire economie. Circularium – zo heet het project – biedt naar eigen zeggen in ruil veel flexibiliteit, zowel wat de duur van het contract betreft, als wat de gehuurde oppervlakte aangaat.

De herbestemming van het terrein past volgens de autogroep bij het Brusselse Richtplan van aanleg voor de Heyvaertwijk. In de lente van 2020 wordt een oproep gelanceerd voor mogelijke gebruikers. D’Ieteren hoopt de geselecteerde kandidaten al vanaf de zomer van 2020 toe te laten op het domein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?