Eerste Archiweek geeft het Brusselse architectuurlandschap een identiteit

© Callebaut

Van vrijdag 18 tot dinsdag 22 oktober organiseert Urban.Brussels, in samenwerking met Brussels staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed Pascal Smet (one.brussels) voor het eerst een Brusselse Archiweek. Tijdens deze Dagen van de Architectuur kan het publiek kennismaken met het architecturale ecosysteem van Brussel en haar potentieel.

Het eerste evenement van de Brusselse Archiweek is een studiedag over beton en de rol die het materiaal heeft in de hedendaagse architectuurproductie. De studiedag vindt op 18 oktober plaats bij CIVA in Elsene.

In het weekend van 19 en 20 oktober kunnen de geïnteresseerden echt op ontdekking gaan dankzij geleide bezoeken aan vijftien hedendaagse architecturale en stedenbouwkundige projecten. Je kan dat weekend onder andere terecht in de Gare Maritime op Tour & Taxis, in Coop in Anderlecht, in de Foodmet in Anderlecht of in Greenbizz in Laken.

"Brussel heeft ambitie, Brussel heeft goesting en Brussel heeft potentieel om uit te groeien tot een wereldspeler op vlak van architectuur. Onze stad herbergt veel goede architectenbureaus en samen met hen gaan we Brussel de komende jaren een echte smoel geven", vertelt minister Smet.

Op 21 oktober staat het huis van architect Nicolas Coeckelberghs, medeoprichter van BC architects, in Molenbeek open voor bezoek en op 22 oktober sluit de eerste Brusselse Archiweek af in Studio 1 van Flagey. Daar komt Kasper Jensen een lezing geven. De partner van het Deense architectuurbureau 3XN en oprichter van het studiebureau GXN, wordt wereldwijd geroemd voor zijn vernieuwende en gedurfde benadering van duurzaam bouwen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?