Eindelijk renovatie voor Woning Beukman in Elsene

NLS
© BRUZZ
21/08/2020

De ‘Woning Beukman’ in Elsene krijgt na 10 jaar verval eindelijk een opknapbeurt. Dat meldt de Elsense schepen van stedenbouw Yves Rouyet in een persbericht. De renovatie zou beginnen in de lente van volgend jaar.

De ‘Woning Beukman’, ook wel ‘Hotel Roosenboom’ genoemd, werd in het jaar 1900 gebouwd door een collega van Victor Horta, Albert Roosenboom. In 1981 werd het geclassificeerd als beschermd monument. Maar ondertussen staat de Elsense art nouveauparel al meer dan tien jaar te verkommeren op nummer 83 in de Faiderstraat. Het huis werd in die periode meermaals bezet door krakers en kreeg last van binnensijpelend water en schimmels. Uiteindelijk werd het in 2018 onbewoonbaar verklaard.

Maar de ‘Woning Beukman’ heeft eindelijk nieuwe eigenaars gevonden. Volgens een persbericht van Elsens schepen van stedenbouw Yves Rouyet heeft een koppel amateurarchitecten plannen om het huis te renoveren en terug open te stellen voor het publiek. Daarvoor zullen ze samenwerken met een gespecialiseerd architectenbureau, de ‘Directie Cultureel Erfgoed’ van het Brussels Gewest en de gemeente Elsene. De start van de renovaties staat gepland voor het voorjaar van 2021.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Stedenbouw, woning beukman, Yves Rouyet, Victor Horta

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie