Elsene wil braakland omtoveren tot groene ruimte met burgerproject

© Google maps
| Momenteel ligt het terrein braak.

De Varda-site in Elsene, tussen het spoor en de Akarovasite, wordt omgevormd tot openbare groene ruimte. De gemeente heeft een studiebureau ingeschakeld om de Elsenaren te bevragen.

De Agnès Varda-site stond vroeger bekend als de Ernotte-moestuinen, naar de straat waaraan de locatie gelegen is. De gemeente, die eigenaar is van de site, wil het momenteel grotendeels braakliggende terrein graag openstellen voor de Elsenaren en denkt daarvoor aan nieuwe openbare groene ruimte.

Er is al wel een moestuin op de site. Die zal bewaard en opgewaardeerd worden. Op de rest van het terrein zullen voorzieningen komen in het kader van natuur en sociale woningen. “Dit project is een antwoord op twee grote uitdagingen in Elsene: het behoud van groene ruimten en de bouw van woningen. Verder zal via burgerparticipatie over de toekomst van de site beslist worden,” verduidelijkt Anaïs Camus, schepen van Gemeentelijke eigendommen (Ecolo-Groen).

Het bureau Suède 36 heeft de opdracht gekregen om advies in te winnen bij Elsenaren, maar ook bij inwoners van Bosvoorde, de moestuiniers en andere lokale verenigingen. Op basis daarvan zal het definitieve plan worden afgeklopt.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?